Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 78 17.09.2009

11148-2009 (114)

Esitys siivoojan työsuhteen (vak.nro 100657) muuttamiseksi varushuoltajan työsuhteeksi

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 78

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta:

Aluepelastuslaitoksen toiminnan alkaessa organisoitiin aluepelastuslaitoksen toiminta aikaisemman kunnallisen mallin mukaiseksi. Samalla todettiin, että tulosalueet suunnittelevat toimintansa organisoimisen siten, että se vastaa alueelliselle toiminnalle asetettavia laadullisia ja määrällisiä vaatimuksia ja että organisoimisen mahdollisesti edellyttämät henkilöstömuutokset toteutetaan joko olemassa olevan henkilöstön tehtävämuutoksilla tai poistuvan henkilöstön vapaaksi jättämiä vakansseja uusien tehtävien tarpeisiin muuttaen. Maakunnan laajuisena ja erityisesti alueelliseen toimintaan liittyvänä pelastustoimessa tulee olla erityisosaamista ja -perehtyneisyyttä edellyttäviin tehtäviin kohdennettua työvoimaa, jolle myöskin voidaan keskittää erityisosaamista tai erityisvälineistöä edellyttäviä tehtäviä.

Teknisellä tulosalueella erikoistumista katsotaan tarvittavan mm. varushuollon toimintojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen koko maakunnan alueella teknisen päällikön alaisuudessa.

Aluepelastuslaitoksella on avoinna oleva siivoojan työsuhde (vak.nro 100657), jota ei enää uudelleenjärjestelyjen vuoksi tarvita ja jonka aluepelastuslaitos esittää muutettavaksi varushuoltajan työsuhteeksi ja kelpoisuusvaatimukseksi vahvistettavaksi tehtävään soveltuva ammatti-instituutin tai vastaava tutkinto ja riittävä kokemus varus- ja välinehuoltotehtävistä sekä vähintään B-luokan ajokortti.

Työsuhteen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 1.640,00 € / kk. Palvelussuhteessa noudetaan teknisen sopimuksen ehtoja sekä yleistyöaikaa. Työsuhde esitetään perustettaviksi 1.1.2010 alkaen.

Liite 1Esitys siivoojan työsuhteen muuttamiseksi varushuoltajan työsuhteeksi

Muutosesitys sisältyy Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan 18.1.2007 § 9 hyväksymään henkilöstösuunnitelmaan. Kaupunginhallituksen hallintojaosto on 13.2.2007 § 36 käsitellessään hallintokuntien henkilöstösuunnitelmia päättänyt, että hallintokunnat voivat tuoda yksittäisiä vakanssiesityksiä hallintojaoston käsittelyyn, jos esitykset ovat toteutettavissa erikseen päätettävien sitovien tavoitetasojen puitteissa. Lisäksi vakanssiesityksiin on liitettävä lautakunnan selvitys siitä, onko vakanssiesitys toteutettavissa tavoitetasojen ja talousarvion puitteissa.

Varushuoltajan työsuhteen perustaminen vakanssia muuttamalla ja työsuhteen täyttäminen pelastuslaitoksen palveluksessa tällä hetkellä työskentelevällä on toiminnan kannalta tarkoituksenmukaista ja välttämätöntä eikä nosta aluepelastuslaitoksen henkilöstön määrää ja palkkamenoja vain palkkojen erotuksen määrällä. Näin ollen vakanssin perustamisesitys on toteutettavissa henkilöstömäärän tavoitetason ja talousarvion puitteissa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta esittää Turun kaupunginhallituksen hallintojaostolle siivoojan työsuhteen (vak.nro 100657) muuttamista varushuoltajan työsuhteeksi ja tehtäväkohtaisen palkan tarkistamista esityksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Vsaluelk § 78
Liite 1:Esitys siivoojan työsuhteen muuttamiseksi varushuoltajan työsuhteeksi