Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 76 17.09.2009

11136-2009 (114)

Esitys erikoisammattimiehen työsuhteen nimikkeen muuttamiseksi ja palkan tarkistamiseksi tehtävämuutoksen johdosta

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 76

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta:

Aluepelastuslaitoksen toiminnan alkaessa organisoitiin aluepelastuslaitoksen toiminta aikaisemman kunnallisen mallin mukaiseksi. Samalla todettiin, että tulosalueet suunnittelevat toimintansa organisoimisen siten, että se vastaa maakunnalliselle toiminnalle asetettavia laadullisia ja määrällisiä vaatimuksia ja että organisoimisen mahdollisesti edellyttämät henkilöstömuutokset toteutetaan joko olemassa olevan henkilöstön tehtävämuutoksilla tai poistuvan henkilöstön vapaaksi jättämiä vakansseja uusien tehtävien tarpeisiin muuttaen. Maakunnan laajuisena ja erityisesti maakunnalliseen toimintaan liittyvänä pelastustoimessa tulee olla erityisosaamista ja -perehtyneisyyttä edellyttäviin tehtäviin kohdennettua työvoimaa, jolle myöskin voidaan keskittää erityisosaamista tai erityisvälineistöä edellyttäviä tehtäviä.

Teknisellä tulosalueella erikoistumista katsotaan tarvittavan mm. kalustohuollon toimintojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen koko maakunnan alueella teknisen päällikön alaisuudessa.

Aluepelastuslaitos esittää, että aluepelastuslaitoksen erikoisammattimiehen nimike muutetaan kalustonhoitajaksi ja työsuhteen kelpoisuusehdot ja tehtäväkohtainen palkka tarkistetaan vastaamaan laitoksen kalustonhoitajan kelpoisuusehtoja ja palkkaa. Perusteluna nimikemuutokselle ja palkan tarkistamiselle maakunnallisessa toimintaympäristössä on lisätyövoimatarve kalustonhoitotehtäviin sekä kalustonhoitajatehtävän ensisijaisuus, johon voidaan liittää erikoisammattimiehen toimen tehtäväkuvaa pienkaluston huollon osalta.

Liite 1Esitys erikoisammattimiehen toimen nimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamiseksi ja palkan tarkistamiseksi

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan 18.1.2007 § 9 hyväksymään henkilöstösuunnitelmaan on merkitty vakanssin osoittaminen ja muuttaminen kalustonhoitajan työsuhteeksi. Kaupunginhallituksen hallintojaosto on 13.2.2007 § 36 käsitellessään hallintokuntien henkilöstösuunnitelmia päättänyt, että hallintokunnat voivat tuoda yksittäisiä vakanssiesityksiä hallintojaoston käsittelyyn, jos esitykset ovat toteutettavissa erikseen päätettävien sitovien tavoitetasojen puitteissa. Lisäksi vakanssiesityksiin on liitettävä lautakunnan selvitys siitä, onko vakanssiesitys toteutettavissa tavoitetasojen ja talousarvion puitteissa.

Erikoisammattimiehen työsuhde on tällä hetkellä avoin ja ilman hoitajaa. Työsuhdetta avoimina hoitaneiden tehtävät ovat vastanneet edellä esitettyä tehtäväkuvaa. Työsuhteen täyttäminen pelastuslaitoksen palveluksessa tällä hetkellä työskentelevällä on toiminnan kannalta tarkoituksenmukaista ja välttämätöntä eikä nosta aluepelastuslaitoksen henkilöstön määrää ja nostaa palkkamenoja vain vakanssien palkkaeron mukaisesti. Muutos on toteutettavissa henkilöstömäärän tavoitetason ja talousarvion puitteissa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta esittää Turun kaupunginhallituksen hallintojaostolle erikoisammattimiehen työsuhteen muuttamista kalustonhoitajan työsuhteeksi ja palkan tarkistamista esityksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Vsaluelk § 76
Liite 1:Esitys erikoisammattimiehen toimen nimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamiseksi ja palkan tarkistamiseksi