Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 47 16.06.2009

4611-2009 (061)

Kolmen sairaankuljetusajoneuvon hankinta

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 47

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Outi Pudas 5.6.2009:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Turun kaupungin / Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta tarjouksia kolmen sairaankuljetusajoneuvon hankinnasta.

Tarjouspyynnössä määriteltiin, että sairaankuljetusajoneuvon tulee olla teknisiltä ominaisuuksiltaan sellainen, että se täyttää Suomessa voimassaolevat ajoneuvoja koskevat tieliikennelainsäädännön ja tieliikennelainsäädännön nojalla annetut säädökset sekä ECE 14, ECE 17, 74/60/ ETY -vaatimukset ja standardin EN 1789 ja 1865 vaatimukset sekä muut tarjouspyyntöasiakirjoissa esitetyt vaatimukset.

 

Hankintamenettely

Hankinnasta lähetettiin ilmoitus internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi/sairasauto 24.4.2009 julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) –tietokannassa EU:n laajuisesti, jonka jälkeen Tarjouspyyntö on ollut saatavilla Turun kaupungin Internet-sivuilla. Hankintamenettelyksi ilmoitettiin avoin menettely.

Tarjouspyynnöstä ei esitetty kysymyksiä määräaikaan 14.5.2009 mennessä, eikä tarjouspyyntöön tehty tarkentavia muutoksia.

Annettuun määräaikaan 5.6.2009 klo 11.00 mennessä saatiin kaksi tarjousta. Molemmat tarjoukset saatiin Veho Group Oy Ab:lta.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajan todettiin tässä hankintamenettelyssä täyttävän asetetut kelpoisuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistamisessa todettiin molemmat tarjoukset tarjouspyynnön mukaisiksi.

 

Tarjousten hintavertailu

Valintaperusteeksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin halvin hinta. Tarjousten hintavertailussa todettiin Veho Group Oy Ab / Profile Vehicles Oy:n tarjous hinnaltaan halvimmaksi. 

Tarjouspyyntö- ja tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara 8.6.2009:

Esitän, että Turun kaupungille / Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle hankitaan kolme sairaankuljetusajoneuvoa Veho Group Oy Ab / Profile Vehicles Oy:ltä yhteishintaan 275.010 euroa (alv. 0 %).

Sairasautojen hankintaan on varauduttu vuoden 2009 talousarviossa (Turun kaupungin kilpailuttama leasingrahoitus).

 

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että Varsinais-Suomen aluepelastukselle hankittavat kolme sairaankuljetusajoneuvoa hankitaan Veho Group Oy Ab / Profile Vehicles Oy:ltä yhteishintaan 275.010 euroa (alv.0 %) tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Ajoneuvojen toimitusaika on 25 viikkoa tilauksesta.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmVeho Group Oy Ab
ilmKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedSoininvaara Pertti