Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 45 16.06.2009

16557-2008 (061, 021)

Pelastustoimen palopukujen kilpailuttaminen (puitesopimus)

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 45

Tekninen päällikkö Pertti Soininvaara 5.6.2009:

Hankinnan kohde/kuvaus

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos kilpailutti Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa Länsi-Suomen pelastuslaitosten käyttöön tarkoitetut palovarusteet (palopuku, palokäsineet, palovyöt, palojalkineet, alushuppu). Tarjouspyyntöä olivat valmistelleet Länsi-Suomen pelastuslaitokset ja Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus. Aluepelastuslaitos hyväksyi kilpailuttamisen ja valtuutti 18.12.2008 § 124 Turun hankinta- ja logistiikkakeskuksen ja pelastusjohtajan kilpailuttamaan ja hankkimaan palovarusteet tarjousten perusteella. Turun kaupunginhallitus kumosi oikaisuvaatimuksen perusteella hankintajohtajan 5.3.2009 § 24 tekemän hankintapäätöksen siltä osin kuin siinä on päätetty palopukujen toimittaja ja varatoimittaja ja että hankintamenettely keskeytetään palopukujen osalta.

Palopukujen uusi kilpailuttaminen edellyttää aluepelastuslautakunnan uutta kilpailuttamis- ja valtuutuspäätöstä

Palopukujen kilpailutukseen mukaan lähteviltä pelastuslaitoksilta edellytetään ennen tarjouspyynnön lähettämistä/julkaisemista sitovia ilmoituksia mukana olosta (valtuutuspäätös pelastustoimen palopukujen kilpailuttamiseksi, hankintapäätöksen tekemiseksi ja hankintaa koskevan puitesopimuksen allekirjoittamiseksi). Tällä erää mukaan lähtee Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, Satakunnan pelastuslaitos ja Tampereen aluepelastuslaitos. Tarjouspyyntöön lisätään valtakirjan toimittaneiden pelastuslaitosten yhteystiedot/toimituspaikat.

Sopimus tehdään palopukutyyppikohtaisesti kokonaistaloudellisesti edullisimman toimittajan kanssa, jolle valitaan yksi varatoimittaja.

Sopimusaika                     

Tarjouspyynnön mukaan puitesopimus tullaan solmimaan hankintakaudelle 1.9.2009 – 31.1.2011 + optiovuosi 1.2.2011 – 31.1.2012.

Hankintamenettely           

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, avoin menettely, kokonaisarvoksi arvioidaan n. 500.000 €. Hankinnasta tullaan julkaisemaan ilmoitus Internet-osoitteessa http://www.hankintailmoitukset.fi.

 

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää edellä esitetyillä perusteilla:

  1. Hyväksyä palopukujen kilpailuttamisen
  2. Oikeuttaa Turun hankinta- ja logistiikkakeskuksen tekemään mahdollisesti tarvittavia tarkentavia muutoksia asiakirjoihin.
  3. Oikeuttaa Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen johtajan tekemään ja allekirjoittamaan hankintapäätöksen
  4. Oikeuttaa pelastusjohtajan allekirjoittamaan puitesopimuksen
  5. Oikeuttaa pelastusjohtajan tekemään tarvittavat tilaukset allekirjoitetun puitesopimuksen perusteella ajanjaksolla 1.9.2009 – 31.1.2011 + optiovuosi. Optiovuoden käytöstä päätetään erikseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSatakunnan pelastuslaitos
tiedTampereen aluepelastuslaitos
ilmKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedEngström Jan-Erik
tiedKaituri Juho
ilmSainio Jari
tiedSoininvaara Pertti