Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 27 09.04.2009

2233-2009 (064)

Öljyntorjuntaveneiden ja venetrailereiden hankinta

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 27

Turun kaupunki, Hankinta- ja logistiikkakeskus, projektipäällikkö Jukka Alari 27.3.2009:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen käyttöön tulevista kahdesta B-luokan öljyntorjuntaveneestä.

Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 17.2.2009 Internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, jonka jälkeen tarjouspyyntöasiakirjat asetettiin samana päivänä kokonaisuudessaan sähköisesti saataville Internet-osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Annettuun määräaikaan, 13.3.2009 klo 11.00, mennessä tarjouksia saatiin seuraavilta tarjoajilta: Juha Snell Oy ja Lamor Corporation Ab.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi:

Molemmat tarjoajat täyttävät tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

 Juha Snell Oy:n tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

 Hankintalain mukaan hankintayksiköllä on oikeus pyytää tarjoajaa täydentämään tai täsmentämään tämän antamia asiakirjoja. Säännös ei kuitenkaan velvoita hankintayksikköä pyytämään tarjoajia täydentämään tai täsmentämään puutteellisia selvityksiä. Vastuu tarjouksen tarjouspyynnönmukaisuudesta ja vaadittujen selvitysten toimittamisesta on tarjoajalla. Hankintayksiköllä on oikeus sulkea tarjouskilpailusta tarjous, jossa ei ole vaadittuja selvityksiä. Harkittaessa täydennysmahdollisuuden antamista puutteellisen tarjouksen jättäneelle tarjoajalle, hankintayksikkö on ottanut hankintalain mukaisen suhteellisuuden periaatteen ja tarjoajien tasapuolisen kohtelun vaatimukset huomioon.

Lamor Corporation Ab:n tarjouksessa ei ollut kaikkia teknistä erittelyä koskevassa kaavakkeessa pyydettyjä selvityksiä. Pyydettäessä Lamor Corporation Ab on täydentänyt teknisen erittelyn.

Juha Snell Oy:n venetraileritarjous on 27.3.2009 lähetetyllä faksilla ilmoittanut, että heidän tarjoamansa Starset VT1800 kantavuus on liian pieni ja he tarjoavat traileria Starset VT2700, jonka kantavuus on 2150kg ja omapaino 1660kg.

Näin ollen molemmat tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia, ja molemmat tarjoukset pääsevät tarjousten vertailuvaiheeseen.

Tarjousten vertailu:

Hankintailmoituksen mukaan tarjouksista valitaan hinnaltaan halvin.

Juha Snell Oy on tarjonnut Faster 650 BR veneen ja Honda 150 hp XU moottorin yhteishintaan 58.000 €/kpl sekä optiona pyydetyn venetrailerin (Starset VT2700) hintaan 3.237,70 €/kpl, alv 0 %.

Lamor Corporation Ab on tarjonnut Lamor 6500 Workboat veneen ja Mercury Verado 150 hp 4t-moottorin yhteishintaan 62.100 €/kpl sekä optiona pyydetyn venetrailerin hintaan 3.800 €/kpl, alv 0 %.

Juha Snell Oy:n tarjous on hinnaltaan halvin.

Pelastusjohtaja Jari Sainio 26.3.2009:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hankkii halvimman tarjouksen antaneelta Juha Snell Oy:ltä 2 kpl B-luokan öljyntorjuntaveneitä ja venetrailereita tarjotuilla hinnoilla ja ehdoilla yhteishintaan 122.475,40 €, alv 0 %.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoJuha Snell Oy
aoLamor Corporation Ab