Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 22 09.04.2009

13330-2008 (033)

Selvityspyyntö rakennuksen vuokraamisesta ja vuokratasosta

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 22

Pelastuspäällikkö Mika Kontio. 18.3.2009:

Taivassalon kunta pyytää Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnalta ennakkopäätöstä Taivassalon kunnan laajennettavan ja peruskorjattavan paloaseman vuokraamisesta ja vuokratasosta.

Liite 1Selvityspyyntö                                     

Paloasemakiinteistöjen vuokran määräytymisestä on päätetty Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnassa 24.8.2004 § 79.

Varsinais-Suomen alueellisen pelastustoimen alueella on viimeisimpänä sopimuspalokuntaan kohdistuvana rakennushankkeena toteutettu entisen Kiskon kunnan alueella paloaseman uudisrakentaminen (valmistunut vuonna 2008). Uudisrakennus sisältää noin 500 m² paloasematilaa ja toteutuneet rakennuskustannukset palosuojelurahaston avustuksen jälkeen olivat noin 800 000 euroa.

Taivassalon kunnan esittämä hankelaajuus ja kustannusarvio eivät vastaa pelastuslaitoksen näkemystä hankkeen tarkoituksen mukaisesta laajuudesta, eikä taloudellisuudesta. Taivassalon kunnan esittämää hanketta ei ole huomioitu päätöksessä paloasemaverkostosta (visio 2017) eikä Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen taloussuunnittelussa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää antaa ennakkopäätöksenään tiedon, että se ei vuokraa Taivassalon kunnalta esitetyn laajuuden mukaisesti peruskorjattua ja laajennettua paloasemaa, mikäli sillä on nykyiseen tilavuokraan nähden korottavaa vaikutusta.

 

PäätösVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää antaa ennakkopäätöksenään tiedon, että se on valmis vuokraamaan Taivassalon kunnalta nykyisiä tiloja vastaavat tilat myös jatkossa, mikäli uusien tai peruskorjattujen tilojen tilavuokrat eivät olennaisesti poikkea nykytilanteesta.

Päätös tehtiin yksimielisesti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

ilmTaivassalon kunta


Liitteet:

Vsaluelk § 22
Liite 1:Selvityspyyntö