Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 7 12.03.2009

3033-2009 (222)

Päätöstentekijöiden vapauttaminen päätöstensä ilmoittamisvelvollisuudesta aluepelastuslautakunnalle

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 7

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta:

Hallintosäännön (kv 4.10.2005 § 155) 3. luvun 16 §:n mukaan lautakunnan alaisen viranomaisen on ilmoitettava lautakunnalle tekemistään päätöksistä. Lautakunta voi kuitenkin päättää, että joitakin asioita tai asiaryhmiä koskevia päätöksiä ei tarvitse ilmoittaa.

Vastaava velvoite on kaupunginhallituksen alaisilla viranomaisilla kaupunginhallituksen suhteen. Kaupunginhallitus on vapauttanut muut päätöksentekijät kuin toimielimet ja kaupunginjohtajan ilmoittamasta seuraavia asioita koskevista päätöksistä (kh 4.9.2006 § 555):

Päätöksessään kaupunginhallitus muistuttaa hallintokuntia siitä, että ne voivat antaa vastaavat ohjeet alaistensa päätöksentekijöiden vapauttamisesta päätösten lähettämisestä ao. toimielimelle joissain asioissa.

Aluepelastuslaitoksen päätöspöytäkirjalla päätöksiä tekevät pelastusjohtaja ja pelastuspäälliköt ja ns. vakiolomakepäätöksiä ja päätöksiä, jotka dokumentoidaan ilman päätöspöytäkirjaa, lisäksi tulosaluepäälliköt.

 

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää vapauttaa aluepelastuslaitoksen päätöksentekijät ilmoittamasta ilman päätöspöytäkirjaa dokumentoitavista päätöksistä sekä seuraavia asioita koskevista päätöksistä,:


PäätösEhdotus hyväksyttiin.