Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta, suomenkielinen jaosto1816.05.20123

5638-2012 (011)

Uuden päivähoitoyksikön perustaminen varhaiskasvatuksen tulosalueelle

Tiivistelmä: -

Vapelksj § 18

Varhaiskasvatuksen tulosaluejohtaja Raili Koski ja palvelualueen päällikkö Eila Rapala:

 

Päivähoitoa tarvitsevien lasten määrä Pohjoisen palvelualueella, erityisesti Moisiossa, Paattisilla ja Yli-Maariassa, on kasvanut. Paattisten päivähoitoyksikön alaisuuteen valmistui vuodenvaihteessa 2012 Toffinkujan koulu- ja päiväkotirakennus. Päivähoitopaikkoja Paattisten päivähoitoyksikköön tuli lisää 75 paikkaa. Moision päivähoitoyksikköön valmistui Halikonkatu 8 nk. viipale (b-talo). Tähänkin yksikköön tuli 75 uutta päivähoitopaikkaa.

 

Paattisten ja Moision alueilla on kaksi päiväkodinjohtajaa, joiden alaisuudessa on päiväkoti-, perhepäivähoito- ja leikkitoimintaa useissa eri toimipisteissä. Molempien yksikköjen koko on kasvanut niin suureksi, että nykyisten yksiköiden esimiesten tulevan syksyn työmäärään nämä lisäpaikat eivät enää mahdu.

 

Tämän vuoksi tarkoituksena on jakaa 1.8.12 lukien tehtävät kolmen johtajan kesken. Käytettävissä on avoin päiväkodinjohtajan virka, joka on tullut aikaisemmin avoimeksi päivähoidon muutosjärjestelyissä.

 

Suunnitelman mukaan uuden yksikön alaisuuteen siirretään päivähoitopaikkoja sekä Moision että Paattisten päivähoitoyksiköiden alaisuudesta. Uuden yksikön alaisuuteen keskitetään alueen perhepäivähoito ja avoin varhaiskasvatustoiminta Yksikkö aloittaa toimintansa yhteistyössä muiden yksikköjen kanssa 1.8.2012, mutta talousarvioon se muodostetaan 1.1.2013 alkaen.

 

Päivähoitoyksikkö

Palvelut/ lapsia

Toimipisteiden osoitteet

Moision päivähoitoyksikkö

päiväkoti

 

Halikonkatu 8

Ymmyrsuonkatu 12 B

 

Paattisten päivähoitoyksikkö

päiväkoti

 

Seuravuorenkatu 7

Toffinkuja 2

Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikkö

uusi

 

 

perhepäivähoito (Moisio ja Paattinen)

avoin toiminta (leikkikoulu, Virgonleikkipuisto, ulkoleikkikoulu)

Seuravuorenkatu 1

Lepissuontie

 

 

Henkilöstön kanssa on keskusteltu asiasta. Varsinaiset henkilöstön siirtymistä koskevat kuulemistilaisuudet järjestetään kevään ja kesän aikana.

 

Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää, että varhaiskasvatuksen tulosalueelle perustetaan Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikkö 1.1.2013 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli palvelujohtaja Vesa Kulmala.

Jakelu

tpvKanninen Kirsi
tiedRapala Eila
tpvVauro Maarit