Tapio Alapaattikoski

 

 

 

 

 

Lausuntopyyntö Raunistulan päiväkoti 1 hankesuunnitelmasta

 

 

Tilakeskus on yhdessä Kasvatus- ja opetustoimen, Tilaliikelaitoksen, Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimiston ja Keskushallinnon talousasioiden edustajien kanssa valmistellut Raunistulan päiväkoti 1 uudisrakennushankkeen hankesuunnitelman, joka on valmistunut 30.4.2012.

 

Raunistulan ja Barkerin alueen päiväkotijärjestelyjä on käsitelty 30.3.2011 Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan kokouksessa, jossa päätettiin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rakennusinvestointiehdotuksista vuoden 2012 talousarvioon ja vuosille 2013–2021. Ehdotuksessa oli mukana Rauninaukion päiväkodin korvaavat tilat (valmistumisvuositavoite 2014) sekä Raunistulan ja Barkerin alueen päiväkoti (valmistumisvuositavoite 2015).

 

Kasvatus- ja opetusviraston Tilapalvelut laati yhteistyössä varhaiskasvatuksen sekä Tilakeskuksen ja Tilaliikelaitoksen edustajien kanssa 11.10.2011 päivätyn Raunistulan ja Barkerin alueen päiväkotijärjestelyjä koskevan tarveselvityksen, jonka varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 19.10.2011.

 

Raunistulan päiväkoti 1 uudisrakennushankkeen hankesuunnitteluvaiheessa tarkasteltiin lukuisia vaihtoehtoja uuden päiväkodin tilahankinnalle. Realistisiksi sijoitusvaihtoehdoiksi muodostui kolme vaihtoehtoa. Uudisrakennushanke voidaan toteuttaa Raunistulan koulun Raunistulan yksikön pihalle, Raunistulan koulun Kastun yksikön pihalle tai Vätin puistoon.

 

Hankkeen mitoitukseksi hankesuunnittelutyöryhmä määritteli 144-paikkaisen päiväkodin ja siinä on otettu huomioon varhaiskasvatuksen (päivähoito ja esiopetus) tilatarpeet 2010-luvulla Länsikeskuksen suuralueella, jolla tuleva Raunistulan päiväkoti 1 sijaitsee. Lisäksi Länsikeskuksen suuralueella on tarvetta perhepäivähoidon varahoidon tiloille perhepäivähoitajien tultua työaikalain piiriin, joten tämä on myös huomioitu hankkeen mitoituksessa.

 

Hankkeen kustannuslaskennan mukaiset rakennuskustannukset kaikissa sijoitusvaihtoehdoissa ovat 4 110 000 € (alv 0 %). Raunistulan koulun Raunistulan yksikön piha -sijoitusvaihtoehdossa rakennuskustannusten lisäksi tulevat liikennejärjestelyjen muuttamisesta aiheutuvat kustannukset, johtuen tontin sijainnista mäen päällä. Ramboll Finland Oy:n laatiman selvityksen mukaan liikennejärjestelyistä aiheutuvat kustannukset ovat noin 420 000 €.

 

Raunistulan koulun Kastun yksikön piha- tai Vätin puisto sijoitusvaihtoehdoissa Kasvatus- ja opetustoimen maksama vuosivuokra tiloista on 345 285 € ja vuokrattavia tiloja on 1651 m2.  Ruokapalvelu Katerinki maksaa keittiötiloista vuokraa vuodessa 16 103 €, vuokrattavia tiloja on 55 m2. Raunistulan koulun Raunistulan yksikön piha -sijoitusvaihtoehdossa Kasvatus- ja opetustoimen vuosivuokraksi muodostuu 368 316 €. Ruokapalvelu Katerinki maksaa keittiötiloista vuosivuokraa 16 870 €.

 

Tilakeskus pyytää Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnalta, Tilaliikelaitoksen johtokunnalta, Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta, Ympäristö- ja kaavoituslautakunnalta sekä Turun seudun Kiinteistöpalvelu Oy:ltä lausuntoa Raunistulan päiväkoti 1:n hankesuunnitelmasta. Lausuntoja pyydetään 24.5.2012 mennessä.

 

Lausumisajan umpeuduttua Tilakeskus saattaa hankesuunnitelman hyväksyttäväksi kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon. Mikäli hallintokunta ei anna lausuntoa, Tilakeskus olettaa, ettei sillä ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan.

 

 

 

Mikko Lehtinen

 

tilajohtaja

 

Liite 1                                  Raunistulan päiväkoti 1 hankesuunnitelma liitteineen

 

 

 

 

 

      Mikko Lehtinen

      tilajohtaja

 

 

Raunistulan päiväkoti 1 hankesuunnitelma + liitteet[1]