Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto1413.03.20245

1878-2024 (07 02 01)

Vuoden 2024 vanhusneuvoston teemat ja painopisteet

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 14

Erityisasiantuntija Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen 5.3.2024:

Turun kaupungin strategiassa ja pormestariohjelmassa ohjaavia arvoja ovat asukas- ja asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja yhdenvertaisuus sekä uudistuminen ja yhteistyö. Turun vanhusneuvoston tehtävänä on seurata ja osallistua kaupungin eri palvelukokonaisuuksien suunnitteluun ja valmisteluun asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka ikääntyneen väestön tarvitsemien palvelujen kannalta.​

Tähän liittyen vanhusneuvosto keskustelee ja linjaa vuoden 2024 neuvoston toimintaa ohjaavia teemoja ja painopistealueita.

Teemana voi olla ikäystävällinen kaupunki, jossa huomioidaan

Ehdotus​Vanhusneuvosto keskustelee ja päättää vuoden 2024 vanhusneuvoston toimintaa ohjaavasta teemasta ja painopisteistä.

Päätös​ Vanhusneuvosto keskusteli ja päätti vuoden 2024 vanhusneuvoston toimintaa ohjaavan teeman oleva Ikäystävällinen kaupunki ja se pitää sisällään asumisen, joukkoliikenteen, liikunnan, kulttuurin, turvallisuuden ja esteettömyyden, yksinäisyyden poistamisen ja muut kaupungin ikäihmisille suunnatut palvelut ja niiden kehittämisen.