Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto2705.06.20233

4196-2023 (00 01 02)

Ideahakukilpailu ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 27

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa 5.6.2023:

​Vanhusneuvosto esitti aiemman vuoden ideahaun yhteydessä, että sen tulisi osallistua ikäihmisten hyvinvointiin suunnatun ideahaun hakuprosessiin hankkeiden arviointivaiheessa. Esitetyn mukaisesti vanhusneuvostoa pyydettiin osallistumaan ideahaun hakemusten arviointiin ja päätösesityksen muodostamiseen. Vanhusneuvosto valitsi 24.4.2023 kokouksessaan kaksi edustajaa, Kivinen ja Ketola, osallistumaan rahoitettavien ideoiden arviointiin ja valintaan. Myöhemmin Ketola ilmoitti olevansa esteellinen ja puheenjohtaja pyysi hänen tilalleen Vierimaan.

​Valintakokouksessa olivat edustettuina kaupungin palvelukokonaisuuksien ja hyvinvointialueen edustajat sekä kaksi vanhusneuvoston jäsentä. Edustajille toimitettiin tiedot ideahakemuksista etukäteen tutustuttavaksi ja arvioitavaksi. Vanhusneuvosto lausuu, että yhdessä tehty esitys rahoitettavista ideoista edustaa vanhusneuvoston kantaa. Hyvinvoinnin lautakunta käsittelee ja päättää rahoitettavat ideat 7.6.2023

Ehdotus​Hyvinvoinnin lautakunnalle valmisteltu esitys merkitään tiedoksi. Vanhusneuvosto lausuu, että yhdessä tehty esitys rahoitettavista ideoista edustaa vanhusneuvoston kantaa.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi vanhusneuvosto totesi, että järjestöjä olisi hyvä kouluttaa projektihakemusten tekemiseen. Vanhusneuvosto päätti esittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikölle, että ne ideat, jotka eivät saa rahoitusta ideahakukilpailussa lähetetään virallisesti tiedoksi Varhalle. Toiveena on, että Varha ottaisi nämä hyvät ideat käsittelyyn ja rahoitettavaksi.