Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto2124.04.2023

1569-2023 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 21

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa 24.3.2023:

Vanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

Puheenjohtajalle tulleet yhteydenotot alla. Välitetty vanhusneuvoston jäsenille toimenpiteitä varten.

- 13.3. Vanhustyön keskusliiton tiedote: SeniorSurfin maksuton ja valtakunnallinen etäopastuspalvelu senioreille on auennut maanantaina 6.3. Yhden luukun palvelusta seniorit saavat apua uusien digitaitojen opetteluun, opastusta digipulmien ratkaisuun ja neuvontaa muihin digiasioihin. SeniorSurfin etäopastuksessa opastuspyynnön voi tehdä helposti yhdellä verkkolomakkeella tai soittamalla puhelinpalveluun. Asuinpaikalla ei ole väliä, sillä opastus tapahtuu puhelimitse tai tietokoneen välityksellä, tarvittavia ohjelmia käyttäen. Etäopastusta voi pyytää verkkolomakkeella osoitteessa www.etäopastus.fi

- 16.3. Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry: Valtioneuvoston hankkeeseen liittyvä kysely digitaalisten sosiaali- ja terveyspalveluiden käytöstä. Kysely toteutetaan osana Valtioneuvoston digitaalisten palveluiden vaikutuksia sosiaali- ja terveydenhuollossa tutkivaa hanketta. Hanketta toteuttaa Helsingin yliopisto, Oulun yliopisto ja NHG Finland.

- 20.3. VARHA:n Säännöllisen kotihoidon esite kommentoitavaksi.

Ehdotus​Yhteydenotot merkitään tiedoksi.

Päätös​Esityslistalle merkityt yhteydenotot merkitään tiedoksi. Lisäksi merkitään tiedoksi kokouksessa käsitellyt yhteydenotot.