Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto2224.04.2023

1571-2023 (07 02 01)

Tilaisuudet

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 22

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa 24.3.2023:

Käydään läpi viimeisen edellisen kokouksen jälkeen toteutuneet tilaisuudet, joihin vanhusneuvoston jäsen on osallistunut edustaen ko. tilaisuudessa samalla koko vanhusneuvostoa. Merkitään tiedoksi mahdolliset tulevat tilaisuudet ja tapahtumat sekä vanhusneuvoston edustajat tuleviin tilaisuuksiin.

Toteutuneet tilaisuudet:

- Puheenjohtaja osallistunut kutsuttuna 12.4. liikuntapalveluiden Voimaa vanhuuteen- hankkeen yhteistyöpalaveriin. Hankkeessa tarkoitus lähteä kehittämään asiakasohjausta ja asiakaspolkuja nimenomaan Varhan kanssa. Hankkeeseen toivotaan mukaan myös yhteistyökumppaneita, jotka myös omalta osaltaan hyötyisivät tästä asiakasohjauksen- ja polkujen kehittämisestä. Tilaisuudessa kuultiin hankkeen suunnitelmaa ja käytiin läpi kunkin toimijan rooleja ja toiveita yhteistyötä ajatellen.

- Puheenjohtaja osallistunut kutsuttuna 14.4. valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hankkeen keskustelutilaisuuteen. Hankkeessa pyritään parantamaan sekä valtion että kuntien kuin nyt myös hyvinvointialueiden hallinnon ymmärrettävyyttä, julkisuutta ja osallisuutta.

Tulevat tilaisuudet:

- Kutsu vanhusasiavaltuutetun tilaisuuteen: Miten ikääntyneiden ihmisten oikeudet toteutuvat? Aika: 11.5.2023 klo 12.00–16.00. Helsinki, Musiikkitalon lämpiö. Pekka Paatero edustaa Musiikkitalolla paikan päällä. Osallistujamäärä rajattu max yksi. Muut voivat halutessaan osallistua etänä. Etätilaisuus on avoin, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Linkki etäosallistumiseen julkaistaan vanhusasia.fi -verkkosivuilla sekä vanhusasiavaltuutetun sometileillä.

- Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja osallistuvat 25.4. Kaarina-talolla seutukunnalliseen vanhusneuvostojen kokoukseen.

- Vanhusneuvoston edustajat ovat tavattavissa Kauppatorin Eerikinkadun paviljongin Kahvila Tori Otavassa kevätkaudella 2023 klo 13-14 seuraavasti:

9.5 Aalto Marjut, pj., Vierimaa Ulla-Maija ja Merja Hakanen

6.6 Paatero Pekka, Paakkola Tuula ja Johanna Fonsell

Liite 1​ Raportti kahvila Otavan päivystyksestä​​

Liite 2​ Raportti osallistumisesta Turun kävelyn ja oleilun kehittämisohjelmaan

Liite 3​ Aiesopimus Voimaa vanhuuteen yhteistyöstä

Ehdotus​Tilaisuudet merkitään tiedoksi.

Päätös​Tilaisuudet merkittiin tiedoksi. Muita toteutuneita tilaisuuksia olivat 7.3. ja 11.4. kuntalaistapaamiset. Margita Vainion raportti Kahvila Otavan päivystyksestä sekä Pihlajamäen raportti osallistumisesta Turun kävelyn ja oleilun kehittämisohjelmaan ovat pöytäkirjan liitteenä. Voimaa vanhuuteen aiesopimus hyväksytään ja puheenjohtaja allekirjoittaa sen. Aiesopimus on pöytäkirjan liitteenä.


Liitteet:

Vanhusne § 22
Liite 1:Raportti kahvila Otavan päivystyksestä
Liite 2:Raportti osallistumisesta Turun kävelyn ja oleilun kehittämisohjelmaan
Liite 3:Aiesopimus Voimaa vanhuuteen yhteistyöstä