Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto10914.12.202217

1485-2022 (07 02 01)

Muut asiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 109

Sihteeri Tiina Mäkinen 14.12.2022:

Ehdotus​Vanhusneuvosto keskustelee jäsenten esiin nostamista asioista.​

PäätösUlla-Maija Vierimaa kehotti vanhusneuvostoa näkyvyyden ja tunnettavuuden lisäämiseksi kirjoittamaan lehtien lukijoilta, mielipide- tms. palstoille ikäihmisiin liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Ulla-Maija Vierimaa oli estynyt osallistumasta apulaispormestari Elina Rantasen tapaamiseen 7.12.2022. Vierimaa tiedusteli, keskusteltiinko apulaispormestari Rantasen kanssa vanhusneuvoston mahdollisuudesta saada puhe- ja läsnäolo-oikeus hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan kokouksiin. Asia oli puheenjohtaja Marjut Aallon mukaan esillä tapaamisessa, mutta apulaispormestari Rantasen mielestä tasapuolisuuden nimissä tällainen osallistumisoikeus tulisi taata kaikille kaupungin vaikuttajaryhmille, ei pelkästään yhdelle ryhmälle.

Tapio Lahti kehotti vanhusneuvostoa katsomaan 14.12.2022 A-studion, jossa esillä vanhusten asioita ja haastateltavana mm. vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo.

Rauni Niinimäki ilmoitti ARA-avustusta olevan haettavana asumisneuvonnan toteuttamiseen. Toisena asiana Niinimäki nosti esille sen, että Föli-busseissa bussin etuosassa sijaitsevat vanhuksille ja liikuntarajoitteisille varatut paikat ovat korkeahkon korokkeen päällä; kun jalka ei enää nouse niin näille paikoille istumaan pääsy on vaikeata. Päätettiin, että joukkoliikenteestä tiedustellaan, miksi tällainen koroke on näiden paikkojen alla.

​​