Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto9216.11.20225

3072-2022 (00 01 02, 07 02 01)

Osallistujien esittämät muut asiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 92

Sihteeri Tiina Mäkinen 16.11.2022:

Keskustellaan vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston jäsenten esiin nostamista molempien neuvostojen toimintaan liittyvistä asioista.

EhdotusVanhusneuvosto ja vammaisneuvosto käyvät keskustelua jäsenten esiin nostamista yhteisistä asioista.


PäätösVanhusneuvosto ja vammaisneuvosto ilmaisivat huolensa sähköpotkulautailijoiden aiheuttamista vaaratilanteista 25.4.2022 kaupungille jättämässään yhteisessä kannanotossa ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden esteettömän ja turvallisen liikkumisen puolesta Aurajoen läntisellä puolella, diaari 5091-2022. Käyty keskustelu osoitti, että vaaratilanteita on edelleen.

Päätettiin, että aiempi yhteiskannanotto muutetaan selvityspyynnöksi, jotta kaupungilta saadaan vastaus siitä mihin toimenpiteisiin kaupunki on ryhtymässä/ryhtynyt vaaratilanteiden minimoimiseksi. Vanhusneuvoston puheenjohtaja Marjut Aalto päivittää aiempaan yhteiskannanottoon tietoa Oslossa käytössä olevasta toimintamallista ja muuttaa kannanoton selvityspyyntömuotoon. Puheenjohtaja Aalto lähettää laatimansa selvityspyynnön vielä vammaisneuvoston puheenjohtaja Leila Häkkiselle ja varapuheenjohtaja Selinä Neralle kommentoitavaksi.

Siihen miltä Varsinais-Suomen hyvinvointialueen toiminta näyttää ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden näkökulmasta tarkasteltuna on jo keväällä 2023 kertynyt kokemuksia ja näistä asioista voidaan keskustella keväällä, maalis-huhtikuussa, järjestettävässä molempien neuvostojen yhteiskokouksessa.