Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto8419.10.202210

1480-2022 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 84

Sihteeri Tiina Mäkinen 19.10.2022:

Vanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösVanhusneuvostoon puhelimitse yhteyttä ottanut turkulainen ikäihminen ilmoitti saaneensa listauksen Turussa toimivista ikäihmisille toimintaa tarjoavista järjestötahoista. Listauksen saannin yhteydessä hänelle oli kerrottu, että Turun keskustan lähettyvillä toimiva järjestö mittaa maksutta ja ilman lääkärinlähetettä veren sokeriarvot. Soittajalle oli nyt epäselvää mikä toimija mahtaisi olla kyseessä. Aira Hellström ilmoitti, että ainakin SenioriJelpissä, Itäinen Pitkäkatu 49, mitataan verensokeri maksutta keskiviikkoisin klo 10-14. Hellström on asian tiimoilta vielä yhteydessä soittajaan.  

Eija Ketola oli saanut yhteydenoton jossa toivottiin linjan 99, välillä Perno-Länsikeskus, liikennöivän myös lauantaisin.

Merja Hakaselta oli tiedusteltu voisiko vanhusneuvosto ottaa kantaa siihen, että ikäihmisillä on toimeentulovaikeuksia sähkön hinnan ja muidenkin tuotteiden, palvelujen kallistumisen vuoksi. Todettiin, että vanhusneuvosto voi tässä asiassa ainoastaan neuvoa taloudestaan huolissaan olevia ikäihmisiä asioimaan Kauppatorin tai Skanssin Monitorissa, jossa KELA antaa lisäinfoa siitä mitä taloudellista tukea on saatavilla.  

Osana pormestariohjelman ”Yhteisöllinen Turku”-kärkihanketta liikuntapalveluilla on tavoitteena edistää ikääntyneiden hyvinvointia luomalla yhteinen alueellinen tapahtumakonsepti. Tähän kehittämistyöhön toivotaan myös vanhusneuvostoa mukaan. Päätettiin, että puheenjohtaja Marjut Aalto ilmoittaa projektipäällikkö Saija Kultalalle vanhusneuvoston olevan kiinnostunut osallistumaan ko. kehittämistyöhön.

Kaupungin tilapalveluista vs. vuokrauspäällikkö Sami Männistö oli ollut yhteydessä puheenjohtaja Marjut Aaltoon eläkeläisjärjestöjen käyttöön soveltuvien kaupungin omistamien vapaiden tilojen osalta. Männistöllä on tarjota kahta ko. käyttöön soveltuvaa kohdetta, joista toinen sijaitsee Hirvensalossa osoitteessa Honkaistentie 68 ja toinen Ruissalossa osoitteessa Kartanontie 36. Päätettiin, että Kaj-Olof Engblom, Merja Hakanen, varapuheenjohtaja Jouko Laakso, Hannele Mustonen ja Margita Vainio käyvät tutustumassa Hirvensalossa sijaitsevaan kohteeseen; puheenjohtaja Marjut Aalto ilmoittaa Männistölle em. henkilöiden yhteystiedot ja Kaj-Olof Engblom koordinoi asiaa tästä eteenpäin vs. vuokrauspäällikkö Sami Männistön kanssa.

Turun Sanomissa ilmestyvään senioriliitteeseen on tulossa juttu seniori-ikäisten kiinnostuksesta luonnonsuojeluun ja ympäristöasioihin. Turun Sanomien toimittaja haluaisi kuulla seniori-ikäisten ajatuksia luonnonsuojelusta, suhtautumisesta kierrätykseen, lähituotteiden suosimisesta tms. Päätettiin, että vanhusneuvosto lähettää ajatuksiaan em. asioista puheenjohtaja Marjut Aallolle ja hän toimittaa ne keskitetysti ko. toimittajalle.