Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto7114.09.202211

1480-2022 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 71

Sihteeri Tiina Mäkinen 14.9.2022:

Vanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösYH-kodit Oy:n Kuunarin Asukastoimikunnan edustajat puheenjohtaja Taina Ranta ja sihteeri Sonja Lindholm lähettivät vanhusneuvostolle vetoomuksen 29.8.2022. Ko. vetoomuksessa Kuunarin senioriasukkaat toivoivat kaupungilta palveluohjausta Kuunarissa esim. kerran viikossa ajanvarauksella. Tämä satsaus kaupungilta ennaltaehkäisisi monia edessä olevia ongelmia ja näin oikea-aikaisen ohjauksen uskotaan maksavan itsensä takaisin. YH-kodit Oy:n taholta Kuunarissa oli työskennellyt kaksi palveluohjaajaa vuodesta 2010 alkaen, mutta kesällä 2019 palveluohjaus lopetettiin.

Puheenjohtaja Marjut Aalto on välittänyt vetoomuksen tiedoksi ja mahdollisia toimenpiteitä varten kaupungin vanhus- ja vammaispalvelujen palveluohjauksen päällikkö Eira Helinille ja konsernihallinnon asiakasohjauksen asiakkuusjohtaja Johanna Ritvaselle.

Merkittiin tiedoksi digi- ja viranomaisapua asiakkaan kotona tarjoavan DIVI-palveluja edustavan Markku Taanilan yhteydenotto. Ko. yritys on erikoistunut auttamaan senioreita ja muita digimaailmassa apua tarvitsevia asiakkaan kotona - Turun talousalueella (ks. tarkemmin divi-palvelut.fi). Taanila on vuodesta 2021 toiminut Raision kaupungin Olkkarissa asiakasohjaajana antaen mm. digi- ja viranomaisneuvontaa.