Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto6914.09.20229

1477-2022 (07 02 01)

Järjestöjen ja yhdistysten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 69

Sihteeri Tiina Mäkinen 14.9.2022:

Vanhusneuvoston järjestöjäsenet tiedottavat edustamiensa järjestöjen ja yhdistysten käsittelemistä asioista lyhyesti ne ajankohtaiset asiat, joilla voidaan olettaa olevan vaikutusta laajemminkin turkulaisten ikäihmisten hyvinvointiin.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösAalto Marjut / Varsinais-Suomen muistiyhdistys ry: Varsinais-Suomen muistiyhdistys ry järjestää syksyllä 5 erillistä luentoa sisältävän läheisten ensitietokurssin, joka on suunnattu henkilöille, joiden lähipiirissä on muistisairauden varhaisvaiheeseen sairastunut henkilö. Kurssille voivat osallistua turkulaiset tai Turussa asuvien muistisairaiden henkilöiden läheiset. Ensimmäinen luento järjestetään 28.9.2022 klo 17 alkaen; kurssipaikkana Varsinais-Suomen Muistiyhdistys Runosmäessä, os. Varusmestarintie 15, Turku.

Engblom Kaj / Eläkeliiton Turun yhdistys ry: Eläkeläisjärjestöjen tilatarve on edelleen akuutti. Merja Hakanen ilmoitti, että Varaamo -palvelun kautta on vuokrattavissa kaupungilta tiloja. Henna Lempiäinen totesi, että ko. palvelun kautta voi varata enimmäkseen tiloja liikkumiseen, esim. tenniskenttävuoroja; kokoustilatarjonta on vähäistä. Päätettiin, että pyydetään Varaamo -palvelusta vastaavaa henkilöä esittelemään palvelun mahdollisuuksia vanhusneuvostolle Teamsin välityksellä. 

Havula Katja / Turun Seudun Omaishoitajat ry: Päivätoiminnan käyttöaste on noussut ja on melkein palautunut vuoden 2019 tasolle. Tilapäishoidossa olevat omaishoitoasiakkaat jonottavat ympärivuorokautisen hoidon pysyväispaikalle tällä hetkellä lähes 3 kuukautta. Osa tilapäishoidon asiakkaita on ollut tilapäishoidossa kesällä Portsakodin sijasta Kurjenmäkikoti 2:ssa ja koska ko. yksikössä hoidetaan pääosin vuodepotilaita, myös tilapäishoidon omaishoitoasiakkaiden toimintakyky on laskenut hoitojakson aikana.

Paatero Pekka / Turun Sotaveteraanit ry: Valtakunnallisesti hyvinvointialueiden valmistelussa ei ole mainittu laisinkaan sotaveteraaneja. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hallinto-organisaatiossa voisi sotaveteraanit huomioida siten, että nimettäisiin heidän edustajansa hyvinvointialueen vanhusneuvostoon.