Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto6814.09.20228

10463-2022 (00 00 01)

Vanhusneuvoston edustaja pohjoismaiseen vanhusneuvostojen työseminaariin

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 68

Sihteeri Tiina Mäkinen 14.9.2022:

Pohjoismainen hyvinvointikeskus on saanut toimeksiannon Pohjoismaiden ministeriöneuvostolta järjestää työseminaarin pohjoismaisista vanhusneuvostoista. Työseminaari järjestetään 4.-5.10.2022 Tukholmassa yhteistyössä asian käynnistäneen Tanskan vanhusneuvoston kanssa.

Seminaarin tarkoituksena on tehdä ehdotus siitä, miltä pohjoismainen vanhusneuvostoyhteistyö voisi näyttää.

Ehdotuksia teemoiksi ja kysymyksiksi esiteltäväksi ja keskusteltavaksi työseminaarissa:

·       Millainen on vanhusneuvostoja koskeva lainsäädäntö Pohjoismaissa?

·       Miten vanhusneuvostot on organisoitu eri Pohjoismaissa?

·       Mitkä ovat ajankohtaiset asiat Pohjoismaisissa vanhusneuvostoissa?

·       Mitä tutkimus ja käytäntö kertovat ikääntyneiden/vanhusneuvostojen osallistumisesta Pohjoismaissa: hyviä käytäntöjä.

Toimintaehdotukset vuodelle 2023 ja eteenpäin:

·      Rakentaa pohjoismainen vanhusneuvostojen verkosto

·       Julkaista pohjoismainen yleiskatsaus/raportti vanhusneuvostojen työstä

·       Järjestää kerran vuodessa pohjoismainen konferenssi kokemusten ja tietojen vaihtamiseksi

Seminaarin osallistujat ovat kutsuvieraita, edustajia eri vanhusneuvostoista kansallisella, alueellisella ja kuntatasolla eri Pohjoismaista. Osallistujia on noin 40-50. Seminaarin työkielinä ovat skandinaaviset kielet ja englanti.

Turun kaupungin vanhusneuvostolla on mahdollisuus valita yksi ruotsinkielentaitoinen edustaja ko. seminaariin. Edustajan matkan osalta käytännön järjestelyt hoitaa konsernihallinnon hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö.

Ruotsinkielentaitoisia vanhusneuvoston edustajia, voi olla myös varajäsen, pyydettiin 29.8.2022 lähetetyssä sähköpostissa ilmoittamaan kiinnostuksensa työseminaariin osallistumisesta sähköpostitse sihteerille 9.9.2022 mennessä. Samaisessa sähköpostissa todettiin, että vanhusneuvosto valitsee osallistujan ilmoittautuneiden joukosta 14.9.2022 kokouksessaan.

EhdotusVanhusneuvosto valitsee edustajansa Tukholmassa 4.-5.10.2022 järjestettävään työseminaariin pohjoismaisista vanhusneuvostoista.

PäätösMääräaikaan mennessä kiinnostuksensa työseminaariin osallistumisesta ilmaisi Ulla-Maija Vierimaa, joka valittiin näin ollen edustamaan vanhusneuvostoa Tukholmassa 4.-5.10.2022 järjestettävässä työseminaarissa pohjoismaisista vanhusneuvostoista.

Jakelu

tpvLuukkonen Laura