Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto5115.06.20225

3713-2022 (02 05 05)

Kaupungille luovutettujen kuolinpesien säästörahaston tuoton jakaminen kevään 2022 ideahaun perusteella

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 51

Sihteeri Tiina Mäkinen 15.6.2022:

Kaupunki ohjaa vuonna 2022 enintään 328 000 euroa Turun kaupungin kuolinpesien säästörahaston ja sosiaalirahaston tuottovaroja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseen. Ideakilpailu ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi oli avoinna 9.5.-8.6.2022. Ehdotuksia pyydettiin seuraavilta aihealueilta kulttuurihyvinvointi huomioiden:

·       Mielen hyvinvointi

·       Yksinäisyyden vähentäminen

·       Toimintakyky ja kansalaistaidot    

Ideoiden painopisteenä tuli ensisijaisesti olla ikäihmisille kohdennetut palvelut, jotka tukevat kaupungin strategiaa ja lakisääteistä tehtävää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä myös sote-uudistuksen jälkeen.

Hyvinvoinnin ohjausryhmä valmistelee vuosittain kaupunginhallitukselle esityksen kaupungille luovutettujen kuolinpesien säästörahaston ja sosiaalirahaston tuoton jaosta.

Kaupunginhallitus päätti 23.11.2020 kokouksessaan, 506 §, että kuolinpesien säästörahaston ja sosiaalirahaston tuoton jakamista koskevasta asiasta pyydetään jatkossa vanhusneuvostolta lausunto ennen asian tuomista päätöksentekoon.

Kuullaan kehittämispäällikkö Maarit Luukkaan ja projektityöntekijä Jari Sunin esittely kevään 2022 ideahaun tuloksista ja ehdotuksesta kaupungille luovutettujen kuolinpesien säästörahaston tuoton jakamisesta kevään 2022 ideahaun perusteella.

EhdotusMerkitään kehittämispäällikkö Maarit Luukkaan ja projektityöntekijä Jari Sunin esittely tiedoksi.

Vanhusneuvosto päättää lausuntoprosessistaan asian osalta.

 

PäätösMerkittiin tiedoksi kehittämispäällikkö Maarit Luukkaan ja projektityöntekijä Jari Sunin esittely ideahaun kautta saapuneista hakemuksista. Vanhusneuvosto päätti, että työvaliokunta valmistelee elokuussa lausuntoluonnoksen asiasta. Lausuntoluonnos lähetetään kommenttikierrokselle ja se käsitellään vanhusneuvoston 14.9.2022 kokouksessa.