Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto4118.05.20227

1477-2022 (07 02 01)

Järjestöjen ja yhdistysten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 41

Sihteeri Tiina Mäkinen 18.5.2022:

Vanhusneuvoston järjestöjäsenet tiedottavat edustamiensa järjestöjen ja yhdistysten käsittelemistä asioista lyhyesti ne ajankohtaiset asiat, joilla voidaan olettaa olevan vaikutusta laajemminkin turkulaisten ikäihmisten hyvinvointiin.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösMerkittiin tiedoksi seuraavat järjestökuulumiset:

Niinimäki Rauni / Turun Seudun Vanhustuki ry: Vanhustyön neuvottelukunta on rekisteröitymässä. Turun Sanomat julkaisi Turun Seudun Vanhustuki ry:n Kuntoilukummit -toiminnasta jutun, joka poiki runsaasti yhteydenottoja. Kaupungin palveluohjauksesta on tullut myös useita asiakkaita.

Engblom Kaj / Eläkeliiton Turun yhdistys ry: Eläkeläisjärjestöjen tilatarve on edelleen akuutti.

Apulaispormestari Elina Rantanen vieraili vanhusneuvoston 9.2.2022 kokouksessa ja hänelle tuotiin esille eläkeläisjärjestöjen kokoontumistilatarve. Apulaispormestari Rantanen kertoi, että tarve on kaupungin taholta tiedostettu ja siihen koitetaan löytää ratkaisua kuluvan vuoden aikana. Vanhusneuvoston tiedusteluun kehen tulee olla asian tiimoilta vielä yhteydessä, apulaispormestari Rantanen ilmoitti tilapalvelujohtaja Leevi Luodon hoitavan asiaa kaupungin osalta.

Vanhusneuvosto totesi, että se on tehnyt eläkeläisjärjestöjen toimitila-asiasta useita esityksiä viime vuosina. Päätettiin, että puheenjohtaja Marjut Aalto tiedustelee tilapalvelujohtaja Leevi Luodolta missä vaiheessa eläkeläisjärjestöjen toimitila-asia on.