TURUN KAUPUNGIN VANHUSNEUVOSTON KANNANOTTO POHJOIS-TURUN BUSSIEN PÄÄTEPYSÄKISTÄ

 

 

Turun vanhusneuvosto on saanut huolestuneita yhteydenottoja Pohjois-Turun bussien tulevasta päätepysäkistä. Joukkoliikennelautakunta on 1.12.2021 tehnyt päätöksen, jossa Pohjois-Turun linjojen 21, 23, 21A ja 23A päätepysäkit jäisivät Puutorille Kauppatorin valmistumisen jälkeen.

Vanhusneuvoston 13.4.2022 kokouksessa todettiin, että vanhusneuvostoa ei ole kuultu ennen em. päätöksen tekoa. Vanhusneuvosto päätti asiasta käymänsä keskustelun jälkeen, ettei se hyväksy kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 1.12.2021 kokouksessaan tekemää päätöstä, § 174, Pohjois-Turun bussien sijoittelusta Puutorille.

Kyseinen linja on ainoa julkisen liikenteen linja, jolla Pohjois-Turun ikäihmiset pääsevät itsenäisesti asioimaan keskustassa. Päätepysäkin ollessa Puutorilla, matka esimerkiksi ko. alueen asukkaiden terveyskeskukseen Käsityöläiskadulle on ikäihmisille pitkä ja raskas.

Ikäihmisten itsenäisen asioiden hoitamisen ja toimintakyvyn ylläpitämisen näkökulmasta, on ensiarvoisen tärkeää, että Pohjois-Turun bussien päätepysäkki on jatkossa Kauppatorilla.

 

 

 

Turussa 26.4.2022

 

Turun kaupungin vanhusneuvoston puolesta

 

 

Marjut Aalto            Jouko Laakso

Vanhusneuvoston puheenjohtaja      Vanhusneuvoston varapuheenjohtaja