Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto2316.03.20229

1480-2022 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 23

Sihteeri Tiina Mäkinen 16.3.2022:

Vanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösVanhusneuvosto keskusteli 14.3.2022 sähköpostitse saamastaan yhteydenotosta, jossa toivottiin Turun vanhusneuvoston ryhtyvän toimenpiteisiin VR:n lipputoimiston palauttamiseksi päärautatieasemalle. Selvityksen mukaan R -kioski, sijaitsee myös päärautatieasemalla, myy junalippuja, pl. makuuvaunu- tai muut autopaikalliset erikoisliput. Nämä erikoisliput voi tilata puhelimitse VR:ltä ja lippu toimitetaan henkilön sähköpostiosoitteeseen, josta sen voi esittää junan konduktöörille. Kaarinalaiselle yhteydenottajalle päätettiin lähettää tietoa Kaarinassa ja Turussa digiopastusta antavista tahoista.

Merkittiin tiedoksi Merja Hakasen saama yhteydenotto, jossa ilmaistiin huoli geriatristen ja ortopedisten osastojen potilaspaikkojen vähentymisestä Turussa. Hakasen saamassa toisessa yhteydenotossa toivottiin, että kaupunki huolehtisi vanhusten hammashoidosta.

Rauni Niinimäki oli saanut yhteydenoton, jossa toivottiin vanhusneuvoston tekevän esityksen siitä, että rintasyöpäseulonnoista poistettaisiin (ylä)ikäraja. Vanhusneuvosto on asiasta käynyt jo aiemmin keskustelua, tarkemmin ottaen 10.2.2021 kokouksessaan, ks. 22 §, ja päätettiin nyt, että asia otetaan työvaliokunnan kokouksen listalle.