Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto1109.02.202211

1480-2022 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 11

Sihteeri Tiina Mäkinen 9.2.2022:

Vanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösMerkittiin tiedoksi seuraavat:

Aira Hellström lähettää kaikille tietoa valtakunnallisesti toimivan Mediakasvatuskeskus Metka Ry:n kaupunginkirjastossa maaliskuussa järjestämistä työpajoista, joihin tarvitaan paikallisia nuoria ja iäkkäitä mukaan. Työpajojen tarkoituksena on tutkia yhteistoiminnallisuuden käytänteitä, median tulkinnan ja tuottamisen tasoja ja tapoja sekä luoda kuvaa ylisukupolvisen mediakasvatuksen käytänteistä. Työpajat ovat osa laajempaa hankekokonaisuutta, jonka rahoitus tulee Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Margita Vainion saamassa yhteydenotossa oli tuotu esille suojatien valkoisten raitojen liukkaus. Todettiin, että vanhusneuvosto on tiedustellut asiaa muutama vuosi sitten kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudesta. Saadun vastauksen mukaan kaupungin tiedossa on, että raitakohdat saattavat olla liukkaita, mutta käytetyn maalin hyötynä on ollut se, että se kestää kulutusta hyvin eli suojatien raidat näkyvät asfaltissa pidempään.

Elisa Oyj:sta oltiin oltu yhteydessä puheenjohtaja Marjut Aaltoon ja Katja Havulaan aiemmin syksyllä Aallon ja Havulan mediassa julkaistuun mielipidekirjoitukseen viitaten. Elisa Oyj halusi esitellä yrityksen digitalisaatioratkaisua, joka tukee sekä kotihoidon ammattilaista, asukasta, omaista että omaishoitajaa arjessa. Ko. etäpalvelussa käytettävä videopääte palvelee monikäyttöisyydellään niin kotona asuvaa ikäihmistä ja muita sidosryhmiä. Ko. etäpalvelu on Varsinais-Suomessa käytössä muutamissa kunnissa, ei Turussa; Satakunnassa käytössä useassa kunnassa. Puheenjohtaja Aallolle ja Havulalle esiteltiin palvelua 13.1.2022.

VES-Turku oli ollut yhteydessä puheenjohtaja Marjut Aaltoon, joka on ko. yhteydenoton tiimoilta menossa 28.2.2022 esittelemään VES-Turun nettikerholle vanhusneuvoston toimintaa.

Puheenjohtaja Marjut Aaltoon oltiin oltu 8.2.2022 yhteydessä kaupungin kotihoidon tukipalveluna järjestettävän kauppakassipalvelun toimitusvaikeuksien johdosta. Palvelun tuottaa kaupungille yksityinen toimija, jonka työntekijöiden äkilliset sairastumiset johtivat siihen, että ruokakassitoimitukset jouduttiin keskeyttämään viikolla 5 osassa kotihoitoalueita. Kukaan ei kuitenkaan jäänyt ilman ruokaa. Kaupunki on lähettänyt palveluntuottajalle selvityspyynnön asiasta.