Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto1009.02.202210

1479-2022 (07 02 01)

Kaupungin toimielinten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 10

Sihteeri Tiina Mäkinen 9.2.2022:

Kaupungin toimielimiä ovat kaupunginvaltuuston ja -hallituksen lisäksi lautakunnat, niiden jaostot sekä toimikunnat. Vanhusneuvoston jäsenet, jotka toimivat kaupungin toimielinten jäseninä, tiedottavat tässä kohdin ko. toimielimissä käsiteltävinä olleet ikäihmisiin liittyvät asiat aina niiden suunnittelusta varsinaisiin päätöksiin asti.

Vanhusneuvosto valitsi 13.10.2021 kokouksessaan, 121 §, ns. lautakuntavastaavat, jotka raportoivat tässä kohdin vastuulautakuntansa viimeisimmässä kokouksessa käsittelemät ikäihmisiin liittyvät asiat.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösMerkittiin tiedoksi seuraavat kaupungin toimielimissä käsitellyt asiat:

Ketola Eija ja Lahti Tapio / Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta:

Eija Ketola nosti esille Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 19.1.2022 kokouksessa käsitellyistä asioista seuraavat:

·       Palvelu- ja myyntiohjeen päivitys (matkustaja voi päästä ulos myös etuovesta)

·       Suurten kaupunkiseutujen valtionavustukset

·       Reittimuutokset Kirstinpuiston alueella

·       Ajamattomien vuorojen sanktiointi koronapandemian aiheuttaman henkilöstöpulan vuoksi

Tapio Lahti toi esille sen, että koronavarotoimenpiteenä busseissa on luovuttu käteismaksusta.

Puheenjohtaja Marjut Aalto ilmoitti, että vapaa-ajan palvelukokonaisuuden yhteyshenkilö vanhusneuvoston suuntaan on kulttuurikoordinaattori Olli Hirvonen. Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus ei ole vielä ilmoittanut yhteyshenkilöään.

Puheenjohtaja Marjut Aalto nosti mediassa esillä olleen Sdp:n lautakuntaryhmän jättämän selvityspyynnön sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Selvityspyynnössä on esillä myös kotihoito, jonka puheenjohtaja Aalto totesi olevan yksi vanhusneuvoston vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan kirjatuista toiminnan painopistealueista. Puheenjohtaja Aalto myönsi kokoukseen pyynnöstä osallistuneelle varajäsen Timo Nurmiolle, joka toimii sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä, tässä kohdin poikkeuksellisesti puheoikeuden. Merkittiin tiedoksi Nurmion esittelemänä sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.2.2022 kokouksessa, 59 §, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Viivu Seilan ym. allekirjoittama aloite kouluterveydenhuollon, kotihoidon, neuvolapalveluiden, perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä terveysasemien henkilöstön tilan korjaamiseksi. Aloite oli lautakunnan sd-ryhmän allekirjoittama ja Nurmio yksi sen allekirjoittajista. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti lähettää asian valmisteltavaksi.