Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto909.02.20229

1477-2022 (07 02 01)

Järjestöjen ja yhdistysten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 9

Sihteeri Tiina Mäkinen 9.2.2022:

Vanhusneuvoston järjestöjäsenet tiedottavat edustamiensa järjestöjen ja yhdistysten käsittelemistä asioista lyhyesti ne ajankohtaiset asiat, joilla voidaan olettaa olevan vaikutusta laajemminkin turkulaisten ikäihmisten hyvinvointiin.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösMerkittiin tiedoksi seuraavat järjestökuulumiset:

Havula Katja / Turun Seudun Omaishoitajat ry: Iäkkäille omaishoidettaville suunnattu päivätoiminta on supistamisuhan alla johtuen sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämän avustuksen suuruudesta, joka ei ole riittävä suhteessa toimintakuluihin. Mikäli taloutta ei saada paikattua, toimintaa on jatkossa nykyisen 5 päivän sijaan 4 tai 3 päivänä ja tulee lomautuksia. Kaupungin omaan iäkkäiden päivätoimintaan on 200 jonossa.

Kivinen Outi: Vanhusneuvoston 15.12.2021 kokouksessa, 148 §, Outi Kivinen kertoi Turun ammattikorkeakoulun olevan mukana kansainvälisessä Senior Social Entrepreneurship -hankkeessa, jonka lopputuloksena syntyy verkkokurssi yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä erityisesti ikääntyneille henkilöille.

Kivisen oli tarkoitus osallistua vanhusneuvoston edustajana hankkeen esittelytilaisuuteen 10.12.2021, mutta tätä esittelytilaisuutta ei järjestetty koronarajoitusten vuoksi. Kivinen lähettää asiasta infomateriaalia kaikille. 

Hellström Aira / Turun kansalliset seniorit ry / SenioriJelppi: SenioriJelppi toimii toistaiseksi Aninkaistenkatu 1:ssä (vanha verotoimisto) ja Tiistaitreffit ovat muuttuneet keskiviikkotapaamisiksi, jotka järjestetään seurakunnan juhlasalissa.