Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta1822.11.20215
Turun kaupungin vanhusneuvosto14415.12.20217

3732-2019 (00 01 02)

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päivittäminen

Tiivistelmä: -

Tastm § 18

Erityisasiantuntija Minna Lainio-Peltola:

Turun kaupungin voimassa oleva tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma on tehty vuosille 2019–2021 (liite 1). Toiminnallisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, ts. palvelutuotannon tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, suunnitelman päivittämisessä on nimetyn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan osallistamisen lisäksi tärkeää kuulla ja tehdä yhteistyötä myös Turun eri vaikuttajaverkostojen (Lasten parlamentti, Monikulttuurisuusneuvosto sekä lakisääteiset Nuorisovaltuusto, Vammaisneuvosto ja Vanhusneuvosto), palvelutuotannon lautakuntien sekä myös kuntalaisten kanssa.

Suunnitelman päivittämisessä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan seuraavan kokouksen yhteydessä pidetään työpaja, jossa toimikunnan jäsenet saavat tuoda omia näkemyksiään esille. Tämän jälkeen työstetään suunnitelmasta ns. luonnosversio, josta pääteemat avataan kommentoinnille kaikille avoimeen ”Kerro kantasi- palveluun” tammikuussa. Palvelussa kaikilla halukkailla on yhdenvertainen mahdollisuus nostaa toiveitaan esille huomioitavaksi ohjelmaan. Samalla mahdollistuu laajan osallistamisen kautta eri tahojen entistä parempi sitoutuminen ponnistelemaan myös suunnitelmaan kirjattavien tavoitteiden saavuttamisessa.

Kerro kantasi- osallistamisen jälkeen suunnitelma viimeistellään ja esitetään tasa-arvotoimikunnan kautta kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.

Liite 1Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2019–2021

EhdotusTasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta merkitsee tiedokseen nykyisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päivittämisprosessin sekä päättää lähettää niin vaikuttajaryhmille kuin palvelutuotannon lautakunnille tiedoksi, että suunnitelman tekoon pääsee vaikuttamaan tammikuussa Kerro kantasi- palvelun kautta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi merkittiin tiedoksi erityisasiantuntija Minna Lainio-Peltolan esitys koskien suunnitelman päivittämistä. Lisäksi päätettiin, että selvitetään, onko jatkossa mahdollista suunnitelma käännättää myös ruotsiksi ja englanniksi.

Vanhusne § 144

Sihteeri Tiina Mäkinen 15.12.2021:

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Tastm § 18
Liite 1:Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2019-2021

Vanhusne § 144
Liite 1:Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2019-2021