Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto13417.11.20219

628-2021 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 134

Sihteeri Tiina Mäkinen 17.11.2021:

Vanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösLiikkuva resurssikeskuksen Satu Järvenpää oli ottanut yhteyttä puheenjohtaja Marjut Aaltoon tiedustellakseen vanhusneuvoston kiinnostusta olla mukana kiertämässä yhdessä Liikkuvan resurssikeskuksen kanssa kaupungin eri suuralueita kevättalvesta 2022. (Kaupungin suuralueet ks. tarkemmin https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//kaupunginosat_ja_suuralueet_turussa.pdf - Liikkuvasta resurssikeskuksesta ks. https://kotikunnas.fi/liikkuva-resurssikeskus/).

Päätettiin, että vanhusneuvosto osallistuu ko. kiertueelle. Vanhusneuvosto koki tärkeäksi, että ko. kiertueesta tiedotetaan laajasti. Näin pysäkeillä on mahdollisimman paljon ikäihmisiä. Hyvänä esimerkkinä laajasta ja onnistuneesta tiedottamisesta Katja Havula nosti esille edunvalvontavaltuutusta koskevan kiertueen tiedottamisen; tuolloin pysäkeillä oli ollut paljon väkeä. Vanhusneuvosto toivoo, että kevättalven kiertuetta mainostetaan yhtä laajasti.

Satu Järvenpää esittelee Liikkuvan resurssikeskuksen toimintaa ja laatimaansa kevättalven kiertueen rakennetta vanhusneuvoston 15.12.2021 kokouksessa.

Turun ammattikorkeakoulu on mukana kansainvälisessä Senior Social Entrepreneurship -hankkeessa, jonka lopputuloksena syntyy verkkokurssi yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä erityisesti ikääntyneille henkilöille. Hankekoordinaattori Marju Lindholm oli tiedustellut puheenjohtaja Marjut Aallolta mahdollisuutta tulla kertomaan vanhusneuvostolle ko. hankkeesta ja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä mahdollisuutena ikäihmiselle. Vanhusneuvoston loppuvuoden kokousten esittelyjen ollessa jo sovittu hankekoordinaattori Lindholm ehdotti, että asiasta kiinnostuneille vanhusneuvoston edustajille järjestetään esittelytilaisuus Ammattikorkean tiloissa. Outi Kivinen ja Merja Hakanen ilmoittivat olevansa kiinnostuneita kuulemaan hankkeesta. Päätettiin, että puheenjohtaja Aalto ehdottaa hankekoordinaattori Lindholmille esittelyaikaa viikolta 49.