Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto12113.10.20219

627-2021 (07 02 01)

Lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 121

Sihteeri Tiina Mäkinen 13.10.2021:

Vanhusneuvoston jäsenet, jotka toimivat lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen jäseninä, tiedottavat tässä kohdin ko. toimielimissä käsiteltävinä olleet ikäihmisiin liittyvät asiat aina niiden suunnittelusta varsinaisiin päätöksiin asti.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

Lisäksi valitaan jäsenistä ns. lautakuntavastaavat, jotka raportoivat seuraavassa kokouksessa ko. toimielinten käsittelemät ikäihmisiin liittyvät asiat.

PäätösTodettiin, että nykyisen vanhusneuvoston jäsenistä ja varajäsenistä lautakunnissa vaikuttavat seuraavat: varajäsen Hannele Mustonen jäsen kulttuuri- ja nuorisolautakunnassa, Rauni Niinimäki jäsen Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnassa, varajäsen Timo Nurmio jäsen sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja Ulla-Maija Vierimaa jäsen kaupunkiympäristölautakunnassa.

Vanhusneuvosto valitsi ns. lautakuntavastaaviksi, jotka raportoivat vanhusneuvoston seuraavassa kokouksessa ko. toimielinten käsittelemät ikäihmisiin liittyvät asiat, seuraavat:

-        sosiaali- ja terveyslautakunta – Pekka Paatero, Ulla-Maija Vierimaa ja varajäsen Timo Nurmio

-        liikuntalautakunta – Aira Hellström

-        Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta – Eija Ketola ja Tapio Lahti

-        kaupunkiympäristölautakunta – Ulla-Maija Vierimaa

-        kulttuuri- ja nuorisolautakunta – varajäsen Hannele Mustonen

-        rakennus- ja lupalautakunta – Jouko Laakso

-        tarkastuslautakunta – lautakuntavastaava valitaan myöhemmin

-        Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta – Rauni Niinimäki

Rauni Niinimäki kertoi, että ensihoidon tekemistä kotikäynneistä 41 %:ssa tapauksista apua soittanut jää kotiin, koska ensihoito arvioi, ettei jatkohoidon tarvetta ole. Yksinäiset vanhukset työllistävät ensihoidon väkeä useasti; ensihoidon väkeä ei ole koulutettu yksinäisyyden hoitamiseen.

Puheenjohtaja Marjut Aalto toimii Varsinais-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa järjestöasiantuntijana osa-aikaisesti. Puheenjohtaja Aalto ilmoitti, että voi kertoa vanhusneuvoston seuraavassa kokouksessa Varsinais-Suomen sote-palvelujen kehittämisestä.