Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto12013.10.20218

606-2021 (05 19 01)

Järjestöjen ja yhdistysten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 120

Sihteeri Tiina Mäkinen 13.10.2021:

Vanhusneuvoston järjestöjäsenet tiedottavat tässä kohdin edustamiensa järjestöjen ja yhdistysten käsittelemistä asioista lyhyesti ne ajankohtaiset asiat, joilla voidaan yleisesti olettaa olevan vaikutusta laajemminkin turkulaisten ikäihmisten hyvinvointiin.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösMerkittiin tiedoksi seuraavat järjestökuulumiset:

Pihlajamäki Eini / Lounais-Suomen Loma ja virkistys ry: Yhdistys sai rahaa kaupungin ideakilpailussa ja saamallaan rahoituksella toteuttanut ikäihmisten valokuvausprojektin; marraskuussa tulossa vielä kaksi valokuvaussessiota. Näyttely tulossa pääkirjastoon vuoden 2022 helmikuussa. Pihlajamäki halusi vielä kiittää Turun kaupunkia saadusta tuesta hankkeen toteuttamiseksi; viestinnällistä apua on saatua mm. näkyvyyttä Tykkää turkulaisesta -lehdessä. Lisäksi vapaa-ajan palvelukokonaisuus myönsi kuvausluvan WAM:iin.

Ketola Eija / Turun Seudun senioriopettajat ry: Korona-aikana tilaisuuksia suunniteltu järjestettäviksi ja sitten jouduttu niitä perumaan; nyt jäsenillä innokkuutta osallistua fyysisesti järjestettäviin tilaisuuksiin.

Engblom Kaj / Eläkeliiton Turun yhdistys ry: Kaupungin ideakilpailusta saadulla rahoituksella perustettu suuren suosion saavuttanut karaokekerho. Yhdistys on lähettänyt kaupunginhallitukselle kannanoton, Dnro 5596-2021, koskien eläkeläisyhdistysten kokoontumistilojen puutetta (ks. tarkemmin liite1)

Liite 1Eläkeliiton Turun yhdistys ry:n kannanotto kokoontumistilojen puutteesta Turun kaupungille, 29.3.2021

Hellström Aira / Turun kansalliset seniorit ry: Toiminta käynnistynyt uusissa tiloissa Senioritalo Yrjänässä Itäisellä Pitkäkadulla. SeniorJelppi auki maanantaisin ja torstaisin klo 10-14.

Havula Katja / Turun Seudun Omaishoitajat ry: Havula toi esille huolen iäkkäiden omaishoitajien toimintakyvyn laskusta korona-aikana. Yksinäisyys on omaishoitoperheissä yleistä ja korona-aika kärjisti ko. ongelmaa. Osa iäkkäistä on vielä täysin eristäytynyt kotiin; esim. roskapussin ulosvienti saattaa pelottaa. Havula korosti, että nyt pitäisi kampanjoida sen puolesta, että on turvallista alkaa elämään normaalia elämää. Iäkkäät ovat saaneet jo kaksi rokotetta ja kolmannen rokotteen antoa osalle iäkkäistä suunnitellaan parhaillaan. Omaisia tulisi esim. kannustaa viemään oma iäkäs läheinen kauppaan, mikäli hän ei ole korona-aikana itse tehnyt kauppaostoksiaan.

Tässä yhteydessä käytiin keskustelua siitä, että em. näkökulmaa puheenjohtaja Marjut Aalto ja Katja Havula voisivat avata vs. ylilääkäri Jutta Peltoniemelle esim. kannanoton muodossa.


Liitteet:

Vanhusne § 120
Liite 1:Eläkeliiton Turun yhdistys ry:n kannanotto kokoon-tumistilojen puutteesta Turun kaupungille, 29.3.2021