Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto11215.09.202112

634-2021 (07 02 01)

Muut asiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 112

Sihteeri Tiina Mäkinen 15.9.2021:

EhdotusVanhusneuvosto keskustelee jäsenten esiin nostamista asioista.

PäätösMerkittiin tiedoksi puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaan osallistuminen vanhusneuvoston edustajana seuraaviin paneelitilaisuuksiin:

-       26.8.2021 - MEP Mia-Petra Kumpulan järjestämä paneeli aiheena Euroopan tulevaisuus. Tilaisuus striimattiin Aboa Vetuksesta.

-       3.9.2021 – Tukenasi ry:n järjestämä Kaupunkilaispaneeli aiheesta Mitä voisimme tehdä ikäihmisten yksinäisyydelle Hansatorilla Hansa-ilmiö -tapahtumassa.

-        8.9.2021 - Turun ammattikorkeakoulun GreenSam-hankkeen lopputapahtuman englanninkielinen paneeli webinaarina aiheesta ikäystävällinen liikkuminen, vanhusten erikoistarpeet ja osallistaminen kaupunkisuunnitteluprosesseihin. Osallisuus, esteettömyys ja digitalisaatio. Osallistujakaupunkeja Turun lisäksi Tarto, Hampuri, Oslo ja Århus.

Lisäksi merkittiin tiedoksi puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaan haastattelu Radio Vegalle 10.9.2021, ks. myös Svenska YLE Åboland  https://svenska.yle.fi/a/7-10005785

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa nosti esille vielä Kurjenmäkikoti 2 tapahtumat todeten, ettei vanhusneuvosto edelleenkään tiedä asiasta sen enempää kuin mitä mediassa tai kaupungin järjestämässä infotilaisuudessa on kerrottu.

Puheenjohtaja Vierimaa keskustelutti vielä lopuksi yleisellä tasolla, miten estää väkivalta vanhusten ympärivuorokautisessa hoidossa.

Varapuheenjohtaja Soili Raitanen kertoi keskustelleensa kahden hoivakodeissa työskentelevän lähihoitajan kanssa ja johtopäätös näistä keskusteluista on, että hoitajia on liian vähän paikalla; esim. äkillisen sairastumisen vuoksi 1 yöhoitaja voi joutua vastaamaan kahdessa eri kerroksessa asuvien vanhusten yöaikaisesta hoidosta. Väkivaltaan taipuvaiset tulisi hoitaa omissa tarkemmin valvotuissa yksiköissä ja henkilökuntaa tulisi olla enemmän.

Marjut Aalto muistutti, että muistisairaiden hoidossa henkilöstön koulutus ja osaaminen ovat myös tärkeä resurssi riittävän ja pysyvän henkilöstön ohella; muistisairaan kohtaaminen vaatii erityisosaamista.