Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto11015.09.202110

630-2021 (07 02 01)

Digiasiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 110

Sihteeri Tiina Mäkinen 15.9.2021:

Vanhusneuvosto keskustelee ajankohtaisista digiasioista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösVarapuheenjohtaja Soili Raitasen mielestä olisi tarvetta henkilökohtaiselle digiopastukselle siten, että vapaaehtoinen opastaja kävisi muutaman kerran iäkkään opastettavan kotona neuvomassa häntä koneen käytössä.

Risto Saari muistutti, että Verkosta virtaa -hankkeen opastajat antavat digiopastusta, 2 opastajaa 2 tuntia kerrallaan, Varissuon kirjastossa, Ruusukorttelissa (varauksella) ja Lehmusvalkamassa (varauksella). Valtakunnallinen EKL:n hanke on toiminut Turussa 6 vuotta ja turkulaisia digiopastajia on lähes 20. Varissuolla järjestettiin elämyspäivä kohderyhmänä vähän tai ei laisinkaan tietokonetta käyttäneet. Päivän aikana oli mahdollisuus pelata erilaisia pelejä, mm; videokeilausta.

Aira Hellström osallistui 24.8.2021 Turun seudun verkoston digituen kokoukseen. Hellström tiedotti, että digineuvontaa on tarjolla myös 50+ messuilla.

Digineuvonnan osalta Pekka Paatero piti haasteellisena sitä, miten opastuksen tarjonta ja kysyntä saadaan kohtaamaan. Tällä hetkellä digiopastusta antaa jo useat tahot.