Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto10815.09.20218

627-2021 (07 02 01)

Lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 108

Sihteeri Tiina Mäkinen 15.9.2021:

Vanhusneuvoston jäsenet, jotka toimivat lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen jäseninä, tiedottavat tässä kohdin ko. toimielimissä käsiteltävinä olleet ikäihmisiin liittyvät asiat aina niiden suunnittelusta varsinaisiin päätöksiin asti.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösPuheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa ei vaikuta enää kaupunginhallituksessa, mutta on kaupunkiympäristölautakunnan jäsen.

Kaupunkiympäristölautakunnan käsittelemistä asioista puheenjohtaja Vierimaa nosti esille omakotitalotonttien kaavoittamisen painottuen Hirvensaloon ja kaupungin pohjoisosiin. Elinkeinoelämän tarpeisiin soveltuvia tontteja kaavoitetaan Pansio-Merilinja alueelle ja Ohikulkutien varteen; myös Topinojan suunnassa on tonttitarjontaa yrityksille. Muina asioina puheenjohtaja Vierimaa mainitsi Turku-Kupittaa kaksoisraiteen rakentamisen, ratapihan elämyskeskuksen, Herttuankulman laajenemisen, matkakeskuksen ja konserttitalon rakentamisen.

Risto Saari ilmoitti, että liikuntalautakunnan 7.9.2021 kokouksessa ei oltu käsitelty ikäihmisiin liittyviä asioita.

Per-Olof Nordin raportoi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissaan käsittelemistä asioista asiakastyytyväisyystutkimus 1/2021 tulokset. Ko. tutkimukseen sisältyi myös kysymys, tuleeko pankkikortin lähimaksaminen korvaamaan erillisen matkakortin (ks. tarkemmin Tksjlk 26.5.2021 kokous, 91 §). Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 18.8.2021 kokouksessaan, 115 §, Föli-liikenteessä käytettävien autojen sisätilojen informaatiokielistä. Fölin tuleviin kilpailutuksiin kirjataan ehto, että autoissa tulee matkustajainformaation olla vähintään suomen- ja ruotsinkielistä. Föli-liikenteessä on Nordinin mukaan vielä vanhoja Norjasta tai Ruotsista tuotuja autoja, joissa infokielenä saattaa olla norja tai ruotsi.

Timo Nurmio jatkaa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Sosiaali- ja terveyslautakunnan budjettikokous pidetään 22.9.2021. Nurmio arvioi, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden 72 miljoonan €:n talousarvion ylitysuhka, terveyskeskukseen pääsyn takaaminen ja hoitaja- ja lääkäripula ovat asioita, joihin tulevissa sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksissa Nurmion mukaan palataan.