Lähettäjä: Ylitalo Erja <erja.ylitalo@tvt.fi>
Lähetetty: tiistai 2. helmikuuta 2021 17.35
Vastaanottaja: Perälä Antti <antti.perala@turku.fi>
Kopio: Forss Teppo <teppo.forss@tvt.fi>
Aihe: VS: Vanhusneuvoston kysely

 

Hei, kiitos yhteydenostostanne.

 

TVT Asunnot Oy on vuokra-asuntoja hallinnoiva yhtiö, jonka omistaa Turun kaupunki. Omistajapolitiikan mukaan yhtiö huolehtii erityisesti kohtuuhintaisesta vuokra-asuntotarjonnasta toimialueellaan. Yhtiö hallinnoi ja vuokraa yli 11.000 asuntoa. Vuosittain vastaanotamme asuntohakemuksia yli 10.000 kappaletta ja vuokrasopimuksiin näistä johtaa reilut 2000 vapautuvien asuntojen perusteella.

 

Kuten tiedottajamme on jo vastannutkin, yhtiöllä ei ole käytössä paperisia asuntohakemuslomakkeita vaan asuntojamme voi hakea ajasta ja paikasta riippumatta verkkohakemuksella. Asunnon hakija voi käyttää hakemuksen täyttämiseen apunaan sukulaisiaan, ystäviään, tuttaviaan, tulkkia, viranomaisia tai pyytää apua meiltä. Toimistollemme voi soittaa tai tulla käymään varatulle palveluajalle. Käytännössä monikanavaisuuden ajatus toteutuu tällä tavalla hyvin kattavasti; asuntoa voi hakea aina ja missä vain, käyttää tarjolla olevaa apua tai pyytää sitä meiltä.

 

Toimimme vuokra-asuntomarkkinoilla ainutlaatuisella tavalla. Huolehdimme erityisesti heistä, jotka tarvitsevat apua asunnon hakemisessa. Sellaisia voivat olla henkilöt tai kotitaloudet, joilla ei ole mahdollisuuksia asioida tietoverkossa tai heillä ei ole siihen tarvittavaa osaamista. Siksi tarjoamme mahdollisuutta henkilökohtaiseen palveluun täyttää ja jättää asuntohakemus, jolla varmistamme hakemukseen tarvittavien tietojen saamisesta kerralla oikein ja hakemuksen siirtymisen käsittelyyn, mikä toivottavasti johtaa sopivan kodin löytymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat lait edellyttävät määrättyjen tietojen saamista asuntohakemukselta. Puutteellisesti täytetyt hakemukset tai väärin täytetyt tiedot estävät hakemuksen käsittelyn.

 

Paperisia hakemuksia ei enää ole jätetty kuin noin 10 kappaletta vuodessa. Kokemuksemme mukaan paperihakemuksissa on ollut hyvin paljon puutteita eivätkä ne ole puutteellisina siirtyneet käsittelyyn. Meillä ei ole käytännössä resursseja ottaa yhteyttä vaillinaisesti hakemuksensa jättäneisiin ja pyytää täydentämään hakemustaan. Toimintatapamme ja tapamme palvella niin asunnon hakijoitamme kuin asukkaitamme on osoittautunut hyväksi ja tehokkaaksi emmekä ole saaneet kielteistä palautetta paperisten hakemuslomakkeiden puuttumisesta.

 

Terveisin

 

Erja Ylitalo

 

Erja Ylitalo
Asuntopalvelupäällikkö, MBA, LKV, YKV

Housing Services Manager

 

TVT Asunnot Oy
Käsityöläiskatu 3, 20100 TURKU
Tel.dir. +358 2 262 4898

Website: www.tvt.fi