Hyvinvointitoimiala, johdon tuki

Petri Salo

 

 

 

 

 

Esitys vanhusneuvoston edustajan nimeämisestä Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen työryhmään

 

 

Sote-uudistusta valmistellaan tällä hetkellä kahdella valtionavustushankkeella, joista toinen on Tulevaisuuden sote-keskus -hanke, jota hallinnoi Turun kaupunki.

 

Varsinais-Suomen Tulevaisuuden sote-keskus -hanke toteuttaa Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaa, jossa yhtenä teemaryhmänä on ikääntyneiden hoito-, kuntoutus- ja hoivapalvelut ja Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen toimenpiteenä on geriatrisen kuntoutuksen palveluketju, pitäen sisällään muistiasiakkaan palveluketjun sekä ikäihmisten sote-keskuksen.

 

Laissa ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (Vanhuspalvelulaki) 10§:ssä todetaan, että kunnan käytettävissä on oltava ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemista sekä iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaali- ja terveyspalvelujen laadukasta järjestämistä varten riittävästi monipuolista asiantuntemusta.

 

Hankkeessa keskitytään tällä hetkellä palvelujen sisällön kehittämiseen ja tähän vedoten esitämme vanhusneuvoston jäsenen nimeämistä edellä mainittuihin työryhmiin tai niiden projektiryhmiin. Vanhusneuvoston jäsen tuo työryhmiin lisää laissa mainittua monipuolista asiantuntemusta, joka varmasti hyödyttää hankkeen tavoitteisiin pääsyä.

 

Tämänhetkisen tiedon mukaan hankkeen rahoitus on tämän vuoden loppuun, joten vanhusneuvosto edellyttää tämän esityksen nopeaa käsittelyä.

 

Turussa 21.1.2021

 

Turun kaupungin vanhusneuvoston puolesta

 

Ulla-Maija Vierimaa                                      Tiina Mäkinen

 

vanhusneuvoston puheenjohtaja                vanhusneuvoston esittelijäsihteeri