Turun kaupungin vanhusneuvosto

 

 

 

 

 

Vuoden 2021 toiminta-avustusten myöntäminen yhdistyksille, jotka järjestävät toimintaa pääasiallisesti ikääntyneille

 

 

Hallintokoordinaattori Joonas Petäjäniemi 9.12.2020

 

Kaupunginhallituksen 4.4.2016 § 143 vahvistamien avustuksia koskevien yleisten ohjeiden mukaan kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista voidaan jakaa yhteisöjen sääntömääräiseen toimintaan tarkemmin erittelemättömiä yleisavustuksia sekä tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon kohdennettuja erityisavustuksia. Vakiintuneiden toimijoiden kanssa voidaan yhteistyön vahvistamiseksi ja toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen tueksi tehdä yhteistyösopimus.

 

Kaupunginhallituksen vuoden 2021 talousarvioon on varattu yleishyödyllisten yhdistysten toiminta-avustuksiin 1.306.751 euron määräraha. Avustus on ollut haettavana 1.10.–2.11.2020. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä 137, joista 18 on ikäihmisille toimintaa järjestäviä yhdistyksiä ja hakemukset toimitetaan vanhusneuvoston arvioitavaksi.

 

Ehdotuksessa yleishyödyllisten yhdistysten toiminta-avustuksiksi on kiinnitetty huomiota yhdistyksen vuoden 2021 talousarvioon sekä vuoden 2019 tilinpäätökseen ja tulokseen ja jäsenmäärän kehitykseen. Positiivisella tavalla on vaikuttanut hakemuksessa esiin tullut hakijan toiminnan laadukkuus, joka tukee kaupungin strategiaa sekä toimintaa kaupungin strategian painopistealueilla (Pansio, Varissuo, Lauste, Halinen, Jyrkkälä, Runosmäki). Alentavasti on vaikuttanut hakijan huomattava varallisuus tai sijoitustuotot. Pienin avustussumma on 250€ lähinnä toimintaansa aloittaville yhdistyksille.

 

Vanhusneuvostolta pyydetään lausuntoa esitykseen ikäihmisille kohdistuvista yleishyödyllisten yhteisöjen toiminta-avustuksista 2021.

 

 

 

Liite 1                                  Yleishyödyllisten yhteisöjen toiminta-avustus 2021, ikäihmisille kohdistuvat

 

 

 

 

 

 

 

      Joonas Petäjäniemi