Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto12302.12.202012

941-2020 (07 02 01)

Digiasiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 123

Sihteeri Tiina Mäkinen 2.12.2020:

Vanhusneuvosto keskustelee ajankohtaisista digiasioista.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösValtakunnallista ikääntyvien digiosaamisen kehittämishanketta, Geronet, on toteutettu kesäyliopistojen johdolla ympäri Suomea. Vaikka Turun kesäyliopiston koordinoima hanke päättyykin osana valtakunnallisen hankkeen päättymistä vuoden lopussa, jatkavat siinä mukana olleet lukuisat verkostotoimijat toimintaansa digiasioiden tiimoilta. Aira Hellström, joka aloittaa verkoston puheenjohtajana vuoden 2021 alussa, ilmoitti, että seuraava verkoston kokous on 5.3.2021.

Maakunnallista digitukiverkostoa vetää Noora Orvasto. Aira Hellström ja varapuheenjohtaja Soili Raitanen osallistuivat Loimaan ja Turun seutujen yhteiseen digituen verkostokokoukseen 1.12.2020. Loimaan ja Turun seutujen digituen verkostojen kehittämistoimenpiteeksi valittu palvelumuotoiluprosessi on aloitettu. Kilpailutuksessa palvelumuotoilun tekijäksi valikoitui Kenno Consulting https://kennoconsulting.com/. Hellströmin mukaan kartoitetaan Turun ja Loimaan alueen digituen parissa olevat toimijat. Hellström välittää Kenno Consulting kyselyn, johon voi vastata 4.12.2020 mennessä.

Risto Saari ilmoitti, että Verkosta virtaa -opastukset ovat tältä syksyltä päättyneet Ruusukorttelin ja Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksissa. Suunnitelmissa on keväällä jatkaa opastuksia molemmissa hyvinvointikeskuksissa pari kertaa kuukaudessa.

Pekka Aho ilmoitti, että pohjoisessa Turussa, Paattisilla, voisi olla myös digineuvontaa tarjolla ikäihmisille. Tiloja tällaiseen toimintaan olisi hyvin tarjolla. Aira Hellström ilmoitti, että SenioriJelppi voi tulla opastamaan.

Varapuheenjohtaja Soili Raitanen esitti, että kotihoito veisi paperi-infoa kaupungin palveluista kotihoidon asiakkaille. Näin tietoa menisi myös heille, jotka eivät käytä nettiä.

Aira Hellström tiedotti, että SenioriJelppi alkaa toimimaan myös etänä.

Nordean edustaja oli ilmoittanut Aira Hellströmille, että he olisivat kiinnostuneet opastamaan ikäihmisiä Nordean pankkipalveluissa.