Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto12002.12.20209

937-2020 (07 02 01)

Järjestöjen ja yhdistysten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 120

Sihteeri Tiina Mäkinen 2.12.2020:

Vanhusneuvoston järjestöjäsenet tiedottavat tässä kohdin edustamiensa järjestöjen ja yhdistysten käsittelemistä asioista lyhyesti ne ajankohtaiset asiat, joilla voidaan yleisesti olettaa olevan vaikutusta laajemminkin turkulaisten ikäihmisten hyvinvointiin.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösKansalliset seniorit, SenioriJelppi / Aira Hellström: Tiistaitreffeille osallistunut enintään 40 henkilöä,1.12.2020 joulutilaisuudessa 20 henkilöä; pelikerho kokoontunut joka toinen viikko ja nyt lopettanut kokoontumiset toistaiseksi; SenioriJelpissä ollut kävijöitä ja Aira Hellström järjestänyt Teams -koulutuksia.

VES –Turku / Risto Saari: Harraste- ja liikuntakerhot toimineet syksyllä, Skype nettikerho toiminut 8 kuukautta ja sen toiminta jatkuu.

Risto Saari kertoi Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n ottaneen kantaa kotitalousvähennyksen mahdolliseen laajentamiseen siten, että se olisi mahdollinen myös pienituloisille (ks. tarkemmin https://www.ekl.fi/tiedotteet/kotitalousvahennusta-on-muutettava-tukemaan-ikaihmisten-arkea-ja-asumista/).

SPR Turun osasto / Soili Raitanen: Soitot alle 80-vuotiaille turkulaisille jatkuvat, koronaohjeita jaettu kaupungilla ja satamassa; Suomalaisen Kirjakaupan asiakkaiden ostoksia paketoitu ja sitä kautta saatu käyttövaroja; Markku Suokas valittu uudeksi puheenjohtajaksi.

Vanhustyön neuvottelukunta / Soili Raitanen: Kokoukset Skypellä, haussa puheenjohtaja ja kokoustilat; ideakilpailusta ei saatu toimintarahaa, ks. myös vanhusneuvoston 14.10.2020 kokouksen pöytäkirja, § 89; mietitty vaihtoehtoa, että Vanhustyön neuvottelukunnasta tulisi rekisteröity yhdistys ja näin voitaisiin hakea avustusta kaupungilta; yhteinen liikuntakampanja tulossa kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Turun eläkkeensaajat ry / Timo Nurmio: 13 kerhon toiminta jäänyt nyt tauolle, joulujuhlaa, johon oli ilmoittautunut yli 50 henkilöä, ei järjestetä.

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry / Marjut Aalto: Päivätoiminnan osalta odotellaan kaupungilta uusia ohjeita siitä näkökulmasta, että pitääkö ryhmäkokoa pienentää. Muilta osin toiminta jatkuu entisten ohjeiden mukaan.

Åbo svenska pensiönärsklubb r.f. / Per-Olof Nordin: Sauvakävelyä ja petanquen peluuta ollut ohjelmassa; hallitus opetellut Teamsin käyttöä.