Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto9114.10.20209

939-2020 (07 02 01)

Yhteydenotot

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 91

Sihteeri Tiina Mäkinen 14.10.2020:

EhdotusVanhusneuvosto keskustelee sille osoitetuista yhteydenotoista.

PäätösMarjut Aalto oli saanut 14.10.2020 yhteydenoton, jossa kerrottiin, että ensihoitohenkilöstö ei ollut päässyt viranomaiskoodia käyttämällä talon ulko-ovesta sisään. Aalto oli asiaa selvittänyt ja saanut selville, että Kiinteistöliitto, Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos ja alueen lukkoliikkeet ovat yhdessä päättäneet lopettaa viranomaiskoodin käytön Varsinais-Suomen alueella turvallisuussyistä. Asia merkittiin tiedoksi.

Anita Birstolin oli saanut kuulla 13.10.2020 Tyksin eläkeläisiltä, että masentuneita, ahdistuneita ja pelokkaita yksinäisiä iäkkäitä kotiutetaan liian aikaisin päivystyksestä/sairaalasta ja kotiutuksia on ollut myös tilanteissa, joissa potilas on ilmaissut, ettei halua vielä kotiutua. Birstolin mielestä voisi selvittää mistä johtuu tällainen kotiutuskäytäntö. Eini Pihlajamäen mukaan Tyksin kirjattua potilas ulos, tulee kotiutus ja mahdollinen jatkohoito kaupungin järjestettäväksi. Päätettiin, että vanhusneuvosto selvittää nykyisiä kotiutuskäytäntöjä.

Pekka Paatero ilmoitti vastaanottaneensa nimettömän kirjeen koskien kaupungin kotihoitoa. Päätettiin, että asia käsitellään myöhemmin, kun kaikki ovat saaneet sen ensin luettavakseen. Paatero toimitti kirjeen sihteeri Tiina Mäkiselle, joka lähetti sen vanhusneuvostolle 14.10.2020.