Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto9014.10.20208

938-2020 (07 02 01)

Lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 90

Sihteeri Tiina Mäkinen 14.10.2020:

Vanhusneuvoston jäsenet, jotka toimivat lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen jäseninä, tiedottavat tässä kohdin ko. toimielimissä käsiteltävinä olleet ikäihmisiin liittyvät asiat aina niiden suunnittelusta varsinaisiin päätöksiin asti.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösKulttuurilautakunnan varapuheenjohtajana toimiva Hannele Mustonen kertoi, että kulttuuripuolen palveluissa on käytössä maskit ja turvavälit huomioidaan.

Mustonen toimii myös kaupunkiympäristölautakunnan varajäsenenä. Mustonen ilmoitti ottaneensa kantaa vanhusten puolesta Itäiselle Rantakadulle pyöräilijöille suunniteltuun Myllysillan alitukseen. Sillan alla on nyt kapea kohta jalankulkijoille ja turvallinen liikkuminen tulisi ko. kohdassa turvata Mustosen mielestä myös jatkossa kaikille liikkujille.

Mustonen kertoi esittäneensä, että Humalistonkadun ja Läntisen pitkäkadun väliltä poistettaisiin punaisella merkitty pyörätieosuus Reumaliiton talon edustalta. Taksit joutuvat nyt pysähtymään punaisella merkityn pyörätien viereen, ja asiakkaan noustessa taksista hänen täytyy varoa pyöräliikennettä. Taksi saa olla nyt minuutin verran pysähtyneenä talon eteen ja minuutti ei riitä esim. pyörätuoliasiakkaan saamiseksi turvallisesti ulos autosta. Mikäli punainen pyörätieosuus poistettaisiin ko. osuudelta, voisivat taksit ajaa talon viereen ja autosta poistuminen olisi turvallisempaa.

Eini Pihlajamäki kertoi tutustuneensa kaupunkiympäristölautakunnan 22.9.2020 kokouksessaan, § 309, käsittelemään Ruusukorttelin asemakaavanmuutosehdotukseen. Pihlajamäki ilmoitti, että sisäpihalle on suunniteltu 6-kerroksista rakennusta ja yksikerroksista siipirakennusta, johon olisi tulossa päiväkoti. Ko. suunnitelman myötä pihalta häviäisi Pihlajamäen mukaan lähes kaikki puut. Hannele Mustonen kertoi, että asia palautettiin uudelleenvalmisteltavaksi.

Liikuntalautakunnassa ei oltu Risto Saaren mukaan käsitelty ikäihmisiin liittyviä asioita.