Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto8914.10.20207

937-2020 (07 02 01)

Järjestöjen ja yhdistysten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 89

Sihteeri Tiina Mäkinen 14.10.2020:

Vanhusneuvoston järjestöjäsenet tiedottavat tässä kohdin edustamiensa järjestöjen ja yhdistysten käsittelemistä asioista lyhyesti ne ajankohtaiset asiat, joilla voidaan yleisesti olettaa olevan vaikutusta laajemminkin turkulaisten ikäihmisten hyvinvointiin.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösTurun Sotaveteraanit ry. / Pekka Paatero: Toiminta on käynnistynyt ja sen myötä on ilmennyt, että osa KELA-taksin kuljettajista ei käytä maskia. Sotaveteraanien kuljetuksia hoitavilla KELA-taksin kuljettajilla tulisi olla maskit käytössä. Pohdinnassa on parhaillaan mahdollisen kirjelmän lähettäminen asiasta Turun kaupungille ja/tai KELA:lle.

VES –Turku / Risto Saari: EKL on antanut jäsenyhdistyksilleen vahvan suosituksen maskien käytöstä. EKL on neljä vuotta järjestänyt vanhusneuvostopäiviä ja pääteemana tämän vuoden päivässä oli yhteistyöskentely eli kuinka vanhusneuvostoissa toimivat jäsenyhdistysten jäsenet työskentelevät neuvostoissa yhdessä toisten jäsenten kanssa.

Kansalliset seniorit, SenioriJelppi / Aira Hellström: Vanhustyön keskusliitosta ollaan oltu yhteydessä Aira Hellströmiin ja lähetetty hänelle Senior surf -opastajille tarkoitettuja maskeja; ko. opastajat voivat tiedustella maskeja/visiirejä Hellströmiltä.

SPR Turun osasto / Soili Raitanen: toimii kaupungin tukena alle 80 -vuotiaiden soittoringissä; parhaillaan soitellaan ja tiedustellaan korona-ajan kuulumisia vuosina 1940 ja 1941 syntyneille.

Vanhustyön neuvottelukunta / Soili Raitanen ja Eini Pihlajamäki: Turun kaupunki jakaa tänä vuonna kahdella ideakilpailukierroksella enintään puoli miljoonaa euroa testamenttivaroja kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseen poikkeusoloissa ja sen jälkihoidossa. Hakukierroksen painopisteenä ovat erityisesti ikäihmisten toimintakyvyn vahvistamiseen tähtäävät palvelut ks. tarkemmin https://www.turku.fi/uutinen/2020-09-10_ideakilpailussa-etsitaan-turkulaisten-hyvinvointia-edistavia-palveluita

Vanhustyön neuvottelukunta on yhdessä Lounais-Suomen Loma ja Virkistys ry:n kanssa jättänyt hankehakemuksen nimeltään Mennään Monitoriin - ja sitten kahville. Hankeideana on, että vanhustyön neuvottelukunnan eläkeläisyhdistysten jäsenet hakevat ikääntyneen henkilön kotoaan, vievät hänet Monitoriin missä verkkainen tutustumiskierros ja sen jälkeen vietetään yhteinen kahvihetki. Päätöstä ideakilpailusta on odotettavissa joulukuun alussa.

Pekka Ahon tiedusteluun mistä voi ostaa visiirejä todettiin, että visiirejä on ollut myynnissä ainakin apteekeissa.