Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto7809.09.202011

938-2020 (07 02 01)

Lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 78

Sihteeri Tiina Mäkinen 9.9.2020:

Vanhusneuvoston jäsenet, jotka toimivat lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen jäseninä, tiedottavat tässä kohdin ko. toimielimissä käsiteltävinä olleet ikäihmisiin liittyvät asiat aina niiden suunnittelusta varsinaisiin päätöksiin asti.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa ei Per-Olof Nordinin mukaan ole käsitelty ikäihmisiä koskevia asioita. Joukkoliikenteen käyttö on Nordinin mukaan raportoitu vähentyneen. Ensi vuonna on tulossa uusia busseja, sähköbusseja myös.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.9.2020 kokouksessa ei Timo Nurmion mukaan ollut ikäihmisiin liittyviä asioita. Lautakunta antoi oman lausuntonsa kaupunginhallitukselle hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevaksi lainsäädännöksi, ks. tarkemmin 321 §.

Rakennus- ja lupalautakunnan viime kokouksissa ei Anita Birstolinin mielestä ole ollut esillä ikäihmisiin liittyviä asioita.

Kaupunkiympäristötoimialan listalla ei Eini Pihlajamäen mukaan ole ollut suoranaisesti ikäihmisiin liittyviä asioita.

Osallisuustyöryhmästä ei Marjut Aallolla ollut uutta kerrottavaa. Turun järjestöt 113 ja Turun kaupunki ovat tehneet kyselyn kaikille Turun alueella toimiville järjestöille vapaaehtoistyön muodoista. Tällä on tarkoitus saada ihmiset kiinnostumaan vapaaehtoistyöstä ja löytämään itselleen mieluisan tavan toteuttaa vapaaehtoistyötä. Kooste vastauksista tulee kirjastoihin tulostettuna Pidä huolta -kansioihin, Liikkuvan resurssikeskuksen sekä Valikon käyttöön sekä kaupungin nettisivuille osoitteeseen: turku.fi/jarjestoyhteistyo

Risto Saari ilmoitti, että liikuntalautakunnassa ei ole käsitelty ikäihmisiin rajoittuvia asioita. Turulle ollaan tulevaisuudessa laatimassa liikkumisohjelma, joka koskee myös ikäihmisiä. Paavo Nurmi stadionilla järjestetään 10.10.2020 klo 18 alkaen elokuvapäivä.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kertoi kaupunginvaltuuston käsitelleen tulevaisuuden strategiaa ja suunnitelmia. Kaupunginvaltuuston 24.8.2020 kokouksessa, § 136, päätettiin lähettää valtuutettu Kristiina Hellstenin ym. aloite valmisteltavaksi. Aloitteeseen sisältyi puheenjohtaja Vierimaan mukaan samantyyppinen esitys hyvinvointikoordinaattorin tehtävän perustamisesta kaupunkiin kuin mitä oli vanhusneuvoston tekemässä aloitteessa.