Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto7709.09.202010

937-2020 (07 02 01)

Järjestöjen ja yhdistysten kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 77

Sihteeri Tiina Mäkinen 9.9.2020:

Vanhusneuvoston järjestöjäsenet tiedottavat tässä kohdin edustamiensa järjestöjen ja yhdistysten käsittelemistä asioista lyhyesti ne ajankohtaiset asiat, joilla voidaan yleisesti olettaa olevan vaikutusta laajemminkin turkulaisten ikäihmisten hyvinvointiin.

Ehdotus Merkitään tiedoksi

 

PäätösMerkittiin tiedoksi järjestöjäsenien korona-ajan toiminnasta antama ajankohtaiskatsaus seuraavasti:

Loma ja virkistys ry. / Eini Pihlajamäki: Kaupunki on aiemmin myöntänyt Loma ja virkistys ry:lle liikunta- ja kerhotilan Runosmäen vanhuskeskuksesta, joka on päättänyt pitää tilansa suljettuina joulukuun loppuun asti. Kaupunki ei ole osoittanut Loma ja virkistys ry:lle vaihtoehtoisia toimintatiloja.

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys / Marjut Aalto: Muistineuvonnan fyysiset neuvontatapaamiset ovat alkaneet; myös vertaistukiryhmät ja ensitietokurssit alkaneet fyysisesti koronaturvaohjeita noudattaen; päivätoiminta pyörii normaalisti; omaishoitajien jaksamista pyritään tukemaan kaikin tavoin.

Turun Sotaveteraanit ry. / Pekka Paatero: Turun Sotaveteraanit ry on pitänyt vuosikokouksensa ja valinnut Pekka Paateron puheenjohtajakseen. Toimintasuunnitelma on tehty. Yhdistyksessä 101 veteraanijäsentä.

Kansalliset seniorit, SenioriJelppi / Aira Hellström: Tiistaitreffit ovat alkaneet, kerhot pyörii - osallistujat iloisia siitä, että toimintaa on taas, yhteisöllisyys tärkeää.

Turun eläkkeensaajat / Timo Nurmio: 14 kerhon toiminta alkanut, kokous pidetty Taimi II:ssa, 45 osallistujaa. Innokkaasti jäsenet osallistuneet toimintaan.

VES –Turku / Risto Saari: Toiminta on alkanut ja erityisen aktiivisia ollaan oltu liikunnan osalta – kaikille ympäri vuoden avoimet ulkoilutreffit jatkuvat torstaisin; Vie vanhus ulos -kampanjan tiimoilta järjestetään 9.9.2020 ulkoilupäivä Liedon Metsäpirtillä. Laajempi jäsenkokous järjestetään viikolla 38 Mikaelin seurakuntakodissa. EKL julistaa keväisin kahden kuukauden valtakunnallisen liikunnan haastekampanjan, jossa VES tuli toiseksi (300 yhdistystä mukana), Varsinais-Suomen piirissä oltu ensimmäisellä sijalla viimeiset pari vuotta.