Kaupunginhallitus

Ari-Pekka Korhonen

 

 

 

 

 

Turun kaupungin vanhusneuvoston esitys neuvoston toimialan järjestöjen ja yhdistysten tilavuokrien perinnästä korona-aikana

 

 

Vanhusneuvosto on seurannut huolestuneena neuvoston toimialan järjestöjen ja yhdistysten taloudellisen tilanteen kehitystä. Korona-epidemian johdosta järjestöjen kaikki kokoontumis- ja harrastustoiminta on jouduttu lopettamaan. Kokoontumistilojen vuokrat ja muut kulut joudutaan kuitenkin hoitamaan, vaikka samanaikaisesti kaupungin avustukset ovat pienentyneet.

 

Osa järjestöistä ja yhdistyksistä on toki pystynyt siirtämään osan toiminnoistaan verkkoon ja kokouksia on opittu pitämään erilaisilla sähköisillä verkkoalustoilla.

 

Suurin ongelma ovat kuitenkin vuokrat. Järjestöjen talous ei kestä vuokrien maksua samaan aikaan, kun toimintaa tiloissa ei voi harrastaa.

 

Tästä johtuen vanhusneuvosto esittää, että kaupunki luopuisi tilavuokrien perimisestä näiltä toimijoilta omistamistaan tiloista toistaiseksi. Tämä auttaisi yhdistyksiä selviämään vaikeimman epidemia-ajan yli ja antaisi mahdollisuuden palata aikanaan normaaliin kokoontumis- ja tapahtumatoimintaan.

 

Vanhusneuvosto toivoo myös, että kaupunginhallitus esittäisi toivomuksen yksityisille vuokranantajille pidättäytymisestä vuokrien perimisessä. Näin on ilmeisesti tehty päivähoidon osalta.

 

 

Turussa 18.5.2020

 

 

Turun kaupungin vanhusneuvoston puolesta

 

 

 

Ulla-Maija Vierimaa                                      Tiina Mäkinen

 

vanhusneuvoston puheenjohtaja                  vanhusneuvoston esittelijäsihteeri