Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto4013.05.202011

935-2020 (07 02 01)

Muut asiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 40

Sihteeri Tiina Mäkinen 13.5.2020:

EhdotusVanhusneuvosto keskustelee jäsenten esiin nostamista asioista.

PäätösPekka Paatero kävi läpi laatimansa esitysluonnoksen sisältöä koskien esitystä kaupungille, jotta se luopuisi tilavuokrien perinnästä toistaiseksi niiden eläkeläisjärjestöjen osalta, jotka ovat vuokralla kaupungin omistamissa tiloissa.

Paateron laatimasta esitysluonnoksesta käytiin laaja keskustelu.

Monipuolisen keskustelun jälkeen vanhusneuvosto päätti yksimielisesti valtuuttaa Pekka Paateron lisäämään esitysluonnokseen viittauksen kaupunginhallituksen 30.3. kokouksessaan, § 135, käsittelemän Turkupaketin, Turun kaupungin toimenpiteet elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin toimintaedellytysten helpottamiseksi koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa, kohtaan tilavuokrat. Ko. lisäyksen jälkeen päätettiin, että Paatero lähettää esitysluonnoksen vielä vanhusneuvoston työvaliokunnalle katsottavaksi ja tämän jälkeen se lähetetään vanhusneuvoston esityksenä kaupunginhallitukselle.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kävi vielä läpi asioita, joihin voidaan myöhemmin palata. Näitä olivat:

-        omaisten vierailut ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä ja palvelutaloissa

-        kaupungin ja kolmannen sektorin yhteistyö

-        järjestöjen kokoontumistilat

Marjut Aalto tarkensi vielä, että JärjestöSotehanke 113 edustaa kaikkia sote-järjestöjä kaupungin suuntaan. Varsinais-Suomen muistiyhdistys ry hallinnoi yhteistyötä. Aalto pyysi niitä järjestöjä, jotka eivät vielä ole hankkeen postituslistoilla, lähettämään hänelle yhteystietonsa ja näin ajantasainen tieto tavoittaa mahdollisimman monen toimijan.

Aira Hellström ilmoitti, että huoli-ilmoitus ei ole vielä kaupungin sivuilla mutta se on työn alla (ks. vanhusneuvoston 29.1.2020 kokouksen pöytäkirja, § 13). Hellström tiedottaa, kun asian valmistelu on edennyt.

Vanhusneuvoston kesäkuun kokous järjestetään myös sähköisesti.