Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto3613.05.20207

938-2020 (07 02 01)

Lauta- ja johtokuntien kuulumiset

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 36

Sihteeri Tiina Mäkinen 13.5.2020:

Vanhusneuvoston jäsenet, jotka toimivat lauta- ja johtokuntien jäseninä, tiedottavat tässä kohdin ko. toimielimissä käsiteltävinä olleet ikäihmisiin liittyvät asiat aina niiden suunnittelusta varsinaisiin päätöksiin asti.

EhdotusMerkitään tiedoksi.

PäätösPuheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa esitti, että ko. asian otsikko tulisi jatkossa muuttaa muotoon Lauta- ja johtokuntien ja kaupunginhallituksen kuulumiset. Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa ilmoitti, että jatkossa tämän asian kohdalla puheenjohtaja Vierimaa käy läpi kaupunginhallituksessa käsiteltävänä olleet ikäihmisiin liittyvät asiat ja Timo Nurmio käy läpi sosiaali- ja terveyslautakunnan osalta ikäihmisiin liittyvät asiat.

Timo Nurmiolla ei ollut näin ensimmäisellä kerralla terveisiä sosiaali- ja terveyslautakunnasta. Nurmion mielestä olisi tärkeää, että vanhusneuvosto informoisi/muistuttaisi ikäihmisiä, että pitää mennä lääkärille ja hoitaa sairaudet myös korona-aikana.

Anita Birstolinilla ei ollut tiedotettavaa rakennuslautakunnan osalta ikäihmisiin liittyvistä asioita.

Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa kävi läpi kaupunginhallituksen 11.5.2020 järjestetyssä seminaarissa esillä olleita kaupungin infra/investointihankkeita, joita ovat: raitiotie, konserttitalo Itsenäisyyden aukiolle, ratapihahanke – areena ja elämyskeskus – historian museo, Kupittaan kansi ja tiedepuistohanke, Byråbo – kaupungin toimistorakennus kaupungintalon pihalle -

Kaupunkikehityshankkeena on meneillään kaupungin keskustan kehittämishanke, jonka tavoitteena on elävä keskusta toriparkin valmistumisen jälkeen. Puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa oli esittänyt ko. asian yhteydessä, että vanhuksille tulisi myös oma kokoontumistilansa keskustaan. Puheenjohtaja Vierimaan esitys merkittiin tiedoksi ja asia on näin ollen puheenjohtaja Vierimaan mukaan suunnitteluvaiheessa.