-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: soile.ojanpera@pp.inet.fi [mailto:soile.ojanpera@pp.inet.fi]
Lähetetty: 1. toukokuuta 2019 20:12
Vastaanottaja: soili.raitanen@pp.nic.fi
Aihe: toimintatilat

 Eläkeliiton Turun yhdistys haluaa, että vanhusneuvostossa käsiteltäisiin ja otettaisiin voimakkaasti kantaa eläkeläisjärjestöjen toimitiloihin kiireesti, sillä Jyrkkälän nuorisotilan toiminta loppuu lähiaikoina.

Lehdissä on ollut erilaisia lausuntoja asiasta. Meidän mielestämme tilojen täytyy  olla pysyviä vuodeksi kerrallaan ja anomukset tehdään myös aina vuodeksi.  Kahvinkeiton haluamme myös hoitaa itse eikä minkään kahvilan kautta. Näin se tulee halvemmaksi ja silti saamme siitä vähän rahaa toimintaakin varten. Vanhusneuvostossa puhuttiin vanhusystävällisestä kaupungista. Siitä ei todellakaan voi puhua, jos ei edes kunnollisia toimitiloja järjestetä. Kyseessä ovat ihmiset, jotka haluavat parantaa sosiaalista ja fyysistä kuntoaan osallistumalla ennalta ehkäisevään  toimintaan muiden kanssa. Paikkojen tulee myös sijaita hyvien kulkuyhteyksien päässä. Jos ei aivan keskustassa, niin parkkipaikkoja pitää myös olla niille joilla kulkeminen on hankalaa. Asialla on kiire, sillä katkoja toimintaan ei saa tulla mahdollisen jäsenkadon takia.   Esim. meillä on jäseniä noin 900, kerhoissa kerrallaan 65- 100, joten aivan pienet tilat eivät tule kysymykseen.  Korostan vielä, ettei joku "tilaussysteemi" tule kysymykseen vaan vakituinen paikka. Laitan tähän esimerkiksi meidän tarvitsemamme tilat vuoden aikana, jotta tarve ilmenisi tarkemmin.

Joka toinen maanantai kerho   kello 13.00-15.00            (siis kerrallaan 65-100 henkilöä)

kaksi kertaa kuukaudessa tiistaisin laulukuoron harjoitukset kaksi kertaa kuukaudessa perjantaisin boccia 10.00-12.00 kerran kuukaudessa torstaisin hallituksen kokous pp.nic Lisäksi vuokraamme joka tiistai boccia ja jumppavuorot Paattisten aluetalolta.

Eläkeliiton yhdistyksiä on Varsinais-Suomessa paljon ja kaikissa on järjestetty tilat vuokraa maksamalla tai ilmaiseksi kaikille eri toimijoille.  Kaupungin maineelle  ei olisi hyväksi, jos tulee tietoon, ettei tiloja saada ja yhdistysten toiminta loppuu.

Toivomme vanhusneuvoston tukea ja kannanottoa tärkeässä asiassa.

1.5.2019     Eläkeliiton Turun yhdistys/psta Soile Ojanperä