4.12.2018

 

Ylen ohjelmapalaute

Yleisradio

Helsinki

 

Vanhuksille oma televisio-ohjelma

Olemme vanhusneuvostona Turussa saaneet runsaasti palautetta siitä, että Ylen esittämien televisio-ohjelmien valinnassa ei ole otettu huomioon iäkkäitä ihmisiä ja heidän toiveitaan ohjelmasisällöstä. Kuitenkin Suomessa 1,5 miljoonaa eläkeläistä on varmaan suurin ja eniten televisiota katsova ikäryhmä.

Televisio on paljon kotona aikaa viettävän iäkkään, yksinäisen ihmisen tärkein ajankulu, jonka ääressä hän voi viettää monta tuntia päivässä.

Esitettyjen ohjelmien lisäksi palautetta olemme saaneet siitä, että uusintoja on liikaa. Myös siitä, että televisiossa kerrotaan päivittäin ohjelmista, jotka ovat nähtävissä vain Yle Areenan kautta. Usein vanhempien ihmisten televisiotkin ovat iältään vanhempia, joten niiden kautta ei Yle Areenan ohjelmia voi seurata.

Iäkkäät eivät kaikki ole samanlaisia, eivätkä halua katsoa samoja ohjelmia, joten emme yritäkään tässä määritellä, mitä kaikkea heille pitäisi olla tarjolla. Sen sijaan välitämme meihin yhteyttä ottaneen Maija Salevan kirjeen, jossa hän ehdottaa omaa päivittäistä ohjelmaa vanhuksille. Mielestämme hän hyvin kuvaa ikäihmisiä kiinnostavaa ja heidän elämäänsä jotenkin liittyvää ohjelmasisältöä.

Tuemme viiden lähikuntamme vanhusneuvoston kanssa Maija Salevan esitystä ja ehdotamme Ylelle toteutettavaksi iäkkäille oma ohjelma-aika iltapäivään.

Jäämme odottamaan vastausta ehdotukseemme.

TURUN VANHUSNEUVOSTO

Soili Raitanen

puheenjohtaja

p. 040 580 3880

soili.raitanen@pp.nic.fi

Liite: Maija Salevan kirje