Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto7817.10.20184

4105-2015 (639, 630)

Lausuntopyyntö Turun seudun joukkoliikenneratkaisusta

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 78

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 20.9.2018:

Turun kaupunginhallitus on 17.9.2018 § 335 päättänyt pyytää lausuntoanne Turun seudun joukkoliikenneratkaisuun liittyen. Turun raitiotien yleissuunnitelman tarkennus -pääraportti liite- ja taustaraportteineen yhdessä aiemmin valmistuneiden suunnitelmien ja selvitysten kanssa muodostaa kokonaisvaltaisen yleissuunnitteluaineiston, johon lausuntojen ja mielipiteiden odotetaan kohdistuvan. 

Lausunnot pyydämme toimitettavaksi 2.11.2018 mennessä osoitteeseen turun.kaupunki@turku.fi tai postitse Turun kaupunki / kirjaamo, PL 355, 20101 Turku.

Pyydämme lausuntoja laajalta asiantuntija- ja intressipiiriltä, noin 70 eri taholta. Toivomme tiiviitä lausuntoja. Toivomme erityisesti kannanottoja seuraaviin kysymyksiin:

·        Minkä näette parhaaksi järjestelmävaihtoehdoksi Turun seudulle: raitiotien, superbussin vai runkobussin? Miksi? Raitiotie- ja superbussijärjestelmien ominaisuuksia on kuvattu yleissuunnitelman tarkennus -pääraportin luvussa 3 ja runkobussin ominaisuuksia myös luvussa 4. Eri vaihtoehtojen kustannuksia ja vaikutuksia on kuvattu luvuissa 5, 6 ja 7.

·        Minkä näette parhaaksi linjausvaihtoehdoksi ensimmäiseen toteutusvaiheeseen? Yleissuunnitelman tarkennuksessa on tutkittu seuraavia linjausvaihtoehtoja: Varissuo-Raisio, Varissuo-Runosmäki, Varissuo-Länsikeskus ja Varissuo-Matkakeskus.

·        Millaisia vaikutuksia näette raitiotiellä, superbussilla ja runkobussilla olevan koko Turun tai Turun keskustan kehitykseen? Entä Turun seudun kehitykseen?

·        Miten raitiotie, superbussi ja/tai runkobussijärjestelmä vaikuttaisi toimintaanne?

·        Miten kuntanne / organisaationne suhtautuu raitiotien ja/tai superbussin laajentamiseen seudulliseksi Turun naapurikuntiin? Mitkä ovat mielestänne tärkeimmät keinot Turun seudun joukkoliikenteen kehittämiseen seuraavan kymmenen vuoden aikana ja pidemmällä aikavälillä?

Raportti sekä sitä täydentävä liite- ja tausta-aineisto löytyy hankkeen nettisivuilta www.turku.fi/raitiotie.

Saadut lausunnot palvelevat Turun kaupunginvaltuuston päätöksentekoa. Yleissuunnitteluaineiston sekä siitä saatujen lausuntojen ja mielipiteiden pohjalta kaupunginvaltuustolle tullaan tekemään esitys Turun kaupungin joukkoliikenteen järjestelmävalinnaksi.

Sihteeri Tiina Mäkinen 17.10.2018:

EhdotusVanhusneuvosto päättää lausuntoprosessistaan koskien Turun seudun joukkoliikenneratkaisua.

PäätösVanhusneuvosto valtuutti Pekka Paateron laatimaan lausuntoluonnoksen, joka lähetetään kaikille vielä kommentoitavaksi ennen lausuntoajan päättymistä.