Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 14.3.2018 § 35 pyytää kaupunkiseudun kunnilta lausunnon mahdollisesta rollaattorimatkoja koskevasta esteettömyyskokeilusta. Kokeilun perustelut ja lautakuntakäsittely on esitetty liitteenä.

 

Kokeilu tarkoittaisi sitä, että rollaattoria käyttävät henkilöt matkustaisivat ns. hiljaiseen aikaan arkisin kello 9-13 maksutta kaikilla Fölin linjoilla. Kokeilu olisi vuoden mittainen ja alkaisi talviaikataulukauden alusta 24.9.2018. Kokeilun tavoitteena olisi lisätä rollaattoria käyttävien vanhusten osallistumismahdollisuuksia.

 

Pyydän, että ystävällisesti vastaatte 20.5.2018 mennessä seuraaviin kysymyksiin:

1. Haluatteko kuntana, että rollaattorimatkojen esteettömyyskokeilu toteutetaan Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 14.3.2018 § 35 käsittelyn mukaisesti?

2. Jos kokeilu toteutetaan, valtuutatteko Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan päättämään jatkotoimenpiteistä (jatkaminen, lopettaminen) kokeilusta saatavien tulosten perusteella? Tarkennuksena kysymykseen; jos kunnat valtuuttavat lautakunnan päättämään asiasta mahdollisen kokeilujakson jälkeen, niin asiasta ei tule uutta lausuntopyyntöä kunnille.

 

Kunnioittavasti

 

Sirpa Korte

 

Joukkoliikennepalvelujohtaja

 

Turun seudun joukkoliikenne Föli